Hatay'da patlama, Çok Sayıda Ölü ve Yaralılar Var

Hatay'ın Suriye sınırındaki ilçesi Reyhanlı'da belediye binası ve şehir merkezinde saat 13.30 sularında 4 ayrı patlama meydana geldi.

 Hatay'da patlama, Çok Sayıda Ölü ve Yaralılar Var
Hatay'da patlama, Çok Sayıda Yaralılar Var

Hatay'ın Suriye sınırındaki ilçesi Reyhanlı'da belediye binası ve şehir merkezinde saat 13.30 sularında 4 ayrı patlama meydana geldi.

Patlamalardan ikisinin Suriye tarafından atıldığı belirtilen 2 bombanın nedeniyle olduğu bildirildi. Patlamalarda çok sayıda yaralının olduğu belirtildi.

 ilk bomba Reyhanlı Belediye binası arkasında saat 13.30 sularında patladı. Bu patlamadan 15 dakika sonra da şehir merkezinde ikinci bir patlama meydana geldi. 2 bombanın da yerleşim yerlerinden uzak noktalara düştüğü bildirildi. Görgü tanıkları scud füzesi düştüğünü gördüklerini söyledi.

BAKANDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen 4 ayrı patlamada 4 kişinin öldüğünü, 18 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

İLÇEDE KAOS

Patlamalar, ilçede büyük korku ve paniğe neden olurken, yaralıların olduğu bildirildi. Patlamalarda yaralananlar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye taşınıyor. Olayla ilgili çevrede güvenlik önlemleri alındı.

Patlamalar nedeniyle belediye binası yakınlarında 2 katlı ahşap bir ev çöktü, ilçede elektrikler kesildi.

Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "Belediye binası ile postane merkezi önünde iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamanın şekli ile ilgili henüz tam bir bilgiye sahip değiliz. Antakya'dan olay yerine intikal etmek üzere yola çıktım." dedi.

SCUD FÜZESİ İDDİASI
A Haber Güvenlik danışmanı Mete Yarar ise görgü tanığının scud füzesi iddiasıyla ilgili scud füzesinin çok daha büyük bir zarar verebileceğini söyledi. Yarar "4 ayrı patlama olmuş olması bunun organiz bir saldırı olduğunu gösterir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2013, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER