Failler belli Mehmetçik dağı-taşı arıyor

Çukurca'da 8 ayrı noktaya düzenlenen terör saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Hakkari ve çevresindeki PKK'lı grupları inceleyen istihbarat birimleri, telsiz konuşmalarındaki şifrelerden saldırıya katılan sözde komutanların isimlerini tek tek belirledi. Bölgede kuş uçurtmayan Mehmetçik, şimdi faillerin peşinde. Çukurca'da 8 ayrı noktaya düzenlenen terör saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Hakkari ve çevresindeki PKK'lı grupları inceleyen istihbarat birimleri, telsiz konuşmalarındaki şifrelerden saldırıya katılan sözde komutanların isimlerini tek tek belirledi. Bölgede kuş uçurtmayan Mehmetçik, şimdi faillerin peşinde.

Failler belli Mehmetçik dağı-taşı arıyor

Çukurca'da 8 ayrı noktaya düzenlenen terör saldırısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Hakkari ve çevresindeki PKK'lı grupları inceleyen istihbarat birimleri, telsiz konuşmalarındaki şifrelerden saldırıya katılan sözde komutanların isimlerini tek tek belirledi. Bölgede kuş uçurtmayan Mehmetçik, şimdi faillerin peşinde.

Failler belli dağ-taş aranıyor

İşte, saldırının detayları:

- Buna göre, saldırı için Hakkari bölgesinde bulunan sözde şehit rüstem güçleri, sözde cilo güçleri, sözde orta alan güçleri ve sözde zap güçleri görevlendirildi. Dört PKK kampında bulunan yaklaşık 100 terörist, 10'lu gruplara ayrıldı. Her grubun başına bir sözde komutan atandı. Kandil'den gelen emir üzerine PKK'lılar, Çukurca şehir merkezi ve Kekliktepe üs bölgesinde mevzilendi. Telsiz konuşmalarında, saldırı anı gece 01.00 olarak verildi.
- Eşzamanlı saldırıda 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'e bağlı PKK'lılara, 'Raşid', 'Azad Siser', 'Mahmud'; 'Yaşar', 'Agid Garzan', 'Azad Çele', 'Eylül', 'Gever', 'Pling', 'Cesur' kod isimli teröristler komuta etti.
- İstihbarat çalışmalarında, teröristlerin telsizden takibe takılmamak için kısa kanaldan konuştukları belirlendi.
Öte yandan Mehmetçik'in PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonların ikinci gününde, Çukurca'da askeri hareketlilik sürüyor. Askerler, teröristlerin Kuzey Irak'tan Çukurca'ya geliş güzergahı olan Kazancı Vadisi'ni tutmuş durumda. Vadinin Çukurca tarafına doğru Işıklı Bölgesi'nde dün gece sıcak temas sağlandı. Surte Köprüsü'nün bulunduğu mevkide ise güvenlik noktaları oluşturuldu, giriş-çıışlar yasaklandı.

Mehmetçik kuş uçurtmuyor
İŞte Mehmetçik'in operasyon düzenlediği Hakkari sınırları içerisindeki PKK kampları;
l Hakkari ve çevresi: Oğul, Kazan, Sümbül ve Ağaçdibi köyleri, Kavaklı Kampı
l Çukurca: Çığlı, Kavuşak, Çayırlı, Uzundere köyleri,
Geliya Zap Taburu
l Yüksekova: Alandüz,
Onbaşılar, Kamışlı, Büyükçirflik, Yukarı Uluyol, Aşağı Uluyol köyleri, Çarçela Taburu, Cilo Oremar Taburu, Büyük Cilo Taburu
l Şemdinli: Günyazı, Kayalar, Alan, Mağara Önü, Anadağ, Yiğitler köyleri, Herki Taburu, Gerdiya Taburu, Gale Raş Taburu.

Yaralar sarılıyor
25 askerin şehit olduğu saldırıdan bir gün sonra muhabir arkadaşım Bülent Şanlıkan ile Hakkari-Çukurca'daydık. Sesizliğin hakim olduğu kentte, ilk göze çarpan artırılan güvenlik önlemleri oldu. Asker ve polis, şehrin giriş-çıkış noktalarındaki kontrolleri sıkılaştırırken, şüpheli görülen kişi ve araçlar da didik didik aranıyor. Helikopterler ise operasyon bölgesine lojistik destek için her 10 dakikada bir havalanıyor. Çatışma bölgesine giden yollar, askerlerin denetiminde. Fotoğraf çekmek yasak.
Günlük yaşamına dönen vatandaşlar ise yaşanan acıdan bir hayli etkilenmiş. Hala saldırının şokunu yaşayan Çukurcalılar, o geceyi anlatırken, son 2- 3 yıldan beri duydukları en şiddetli çatışma olduğunu söylüyorlar. Daha 20'sinde bir genç ise küçüklüğünden beri bu saldırılarla iç içe yaşadığını belirtirken, 'Artık kanıksadık' diyor. Bu arada terörün hedefi olan askeri ve polis lojmanlarında da yaralar sarılıyor. Oturulamaz hale gelen lojmanlarda kalanlar, arkadaşlarının evlerine yerleştirildi.      (Akşam)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER