Evsizler: Sierra'nın katili biz değiliz

Taksimde eylem yapan Şefkat-Der ve evsizler, evsizlerin suçlu olarak görülmemesi gerektiğiniz belirtip, 'Türkiye'de evsizlere sahip çıkan herhangi bir kurum olmadığını' dedi

Evsizler: Sierra'nın katili biz değiliz

İstanbul'da Cankurtaran'da cesedi bulunan Sarai Sierra'nın ölümüyle ilgili evsizlerin hedef gösterildiğini belirten Şefkat-Der üyeleri Taksim'de eylem yaptı.

Sarai Sierra'nın ölümünün ardından evsizlerin hedef gösterilerek barındıkları surlardan atıldığını söyleyen Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, bir grup evsizle birlikte Taksim Meydanı'nda bir araya geldi.

Bulan tarafından yapılan açıklamada, "Asıl evsizler, tacize ve tecavüze uğruyor. Sokaklarda donarak ölüyor" denildi.

Sierra'nın katledilmesi ile alakalı olarak büyük bir üzüntü içerisine girdiklerini söyleyen Bulan, "Özellikle misafir olması acımızı daha da artırdı. Sierra'nın arandığı bilindikten sonra cinayete kurban gitmesi daha acı bir olay oldu" dedi. Bulan, "Fakat devlet yetkililerinin sevgili Sierra'nın katledilmesinden sonra potansiyel olarak, katil, tacizci ve tecavüzcü olarak evsizleri hedef göstermeleri, birinci derecede şüpheli gösterilmesi, akabinde de evsizlerin surlardan sürülmesi asla kabul edilecek bir şey değildir" dedi. Bulan, asıl tacize ve tecavüze uğrayanların evsizler olduğunu belirterek, "Evsizler arasında sokakta yaşayıp da özellikle kadın olup da tecavüze uğramayan yoktur. Yaşlı erkeklere dahi tecavüz edilmekte. Evsizlerimiz üşümekte, evsizlerimiz donarak ölmekte" dedi.

Eylemci grup "Evsizlere bankamatikler kapalı, evsizlere camiler kapalı, evsizlere metruk binalar kapalı, Evsizlere surlar da kapandı. Evsizleri sur diplerinden de sürüp denize mi atacaksınız, yok olmadı toplayın gaz odalarına kapatıp öldürüp kurtulun" yazılı pankart açtı.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER