Erdoğan: Onurumuzu kimseye çiğnetmeyiz

Başbakan Erdoğan, BM'nin Mavi Marmara raporunun ardından iyice gerilen Türkiye ile İsrail ilişkilerine ilişkin net konuştu.

Erdoğan: Onurumuzu kimseye çiğnetmeyiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler'ın Mavi Marmara raporunun ardından iyice gerilen Türkiye ile İsrail ilişkilerine ilişkin net konuştu.

Askıya alınan askeri anlaşmaların Türkiye'ye kaybettireceği parasal bedelin önemi olmadığını kaydeden Erdoğan, "Bunun bedeli 15 milyon dolar olurmuş 150 milyon dolar olurmuş. Buna da değer vermeyiz Türkiye olarak. Bizim için önemli olan kendi onurumuzu, gururumuzu kimseye çiğnetmeyiz. Bunun bedeli yoktur." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin Türkiye-İsrail gerilimine ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, İsrail Büyükelçilik personelinin ülkelerine dönüp dönmediklerine ilişkin soruya, "Arkadaşlarımla o konu gündeme gelmedi. Bugün gitmiş olmaları lazım ya da gidiyorlardır." cevabını verdi.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARINI BAKIM YAPIP GÖNDERMEDİLER

Ticari ilişkilerin askıya alınacağı yönündeki açıklamanın İsrail'de yanlış anlaşılmalara neden olduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Daha çok tepkileri olacaktır." dedi. Savunma sanayine yönelik adımlar atıldığını söyleyen Erdoğan, savunma sanayi noktasında da İsrail'in iki ülke arasındaki anlaşmalara sadakatleri bulunmadığını anlattı.

Erdoğan, "Bu noktada her tarafı dökülüyor bunların. Mesela İnsansız Hava Araçları (İHA) alımı. İnsansız Hava Araçlarının bakımıyla alakalı gönderdiğimiz araçları hala bakımını yapıp göndermemişlerdir. Bunlar ahlakimidir? Aranızda sıkıntı olabilir ama uluslararası anlaşmalarda uluslararası ticari ahlak vardır. Bunun bedeli 15 milyon dolar olurmuş 150 milyon dolar olurmuş. Buna da değer vermeyiz Türkiye olarak. Bizim için önemli olan kendi onurumuzu gururumuzu kimseye çiğnetmeyiz. Bunun bedeli yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail havaalanlarında Türk vatandaşlarına yönelik muamelenin gelip geçici olduğunu da aktaran Erdoğan, bu yanlışlarından en kısa zamanda dönmeleri çağrısında da bulundu
turkish journal

Ataşehir'de Hastahane ve Tıp Merkezleri
Sigorta hasar sorgulama
Ataşehir Firma Rehberi
Ataşehir'de Hastahaneler Tıp Merkezleri
Atasehirliyiz.net
Ataşehir Kebapcılar Adres ve telefonları
atasehirweb.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER