“Engelliler, engelsizlerle eşit haklara sahip olacak”

İşitme Engelliler Federasyonu’nun düzenlediği ‘Türkiye’nin ilkleri’ Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu

“Engelliler, engelsizlerle eşit haklara sahip olacak”
Eğitim, kültür ve sağlık alanlarında projeler üreterek; işitme engellilerin dili olan Türk İşaret Dili’nin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulan İşitme Engelliler Federasyonu’nun düzenlediği, Emine Erdoğan ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in destek verdiği ‘Türkiye’nin İlkleri’ Ödül Töreni, Yeşilköy Wow Otel’de gerçekleşti.
 
Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katıldığı törende İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Federasyon’un kurucularından Başkan Muammer Ay, görme engelli sanatçı Metin Şentürk, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, iş adamları, sanatçılar ve birçok katılımcı vardı.
 
Bakan Şahin konuşmasında engellilerin haklarını koruma yolunda ve farklı engele sahip bireylerin kendi aralarındaki ayrımcılığın bitirilmesi noktasında adım attıklarını belirtti.
 
Eğitim, sağlık ve istihdam alanında tüm engellilere engelsizlerle eşit haklar tanınacağını vurgulayan Şahin, konuşmasında dilin önemine de yer verdi. Bakan Şahin: ‘Engelli biri erken teşhisle ameliyat edilmesi konusunda destek isterse tüm masrafları Bakanlık tarafından karşılanacaktır.’ diye belirtti.
 
Vali Mutlu: “Hem ellerimle hem gönlümle sizleri seviyorum”
 
Gecede bir konuşma yapan Vali Mutlu, “Böyle bir gecede beraber olmaktan dolayı çok mutluyum. Engelliler Haftası münasebetiyle birçok etkinlik gerçekleşecek. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin fark edilmesi ve toplumda arzu etmiş olduğumuz bilincin daha da yükseltilmesi noktasında gayret göstereceğimizden eminim. Bunu yakından hisseden biriyim.

Sadece görev manasında değil… Biz beş kardeşiz. En küçük kardeşim sekiz aylıkken menenjit hastalığı sonrasında bir anda işitme engelli oldu. Bunun ne demek olduğunu ailesinde engelli olanlar bilirler. Hayatı boyunca yaşadıklarını üzülerek izledik. Okul çağına geldiği sırada çektiği sıkıntılara bizzat şahit olduk. Bulunduğumuz yerde işitme engelliler okulu olmadığı için kardeşim yatılı okulda okumak zorunda kaldı. Bizden ayrıldı. Eğitimde fırsat eşitliğini o zaman yakalayamadık. Ama ne mutlu ki şu anda durum farklı. İmkanlarımız çok daha iyi bir noktaya geldi. Bugün geldiğimiz noktayı çok fazla önemsiyoruz. Fakat, yapılacak daha fazla şey var. Bu yüzden daha fazla çalışmalıyız, sesimizi daha fazla duyurmalıyız. Bunun için biz de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.” diye konuştu. Vali Mutlu, sözlerine işitme engellilerin işaret diliyle son verdi: ‘Hem ellerimle hem gönlümle sizleri seviyorum’

Gecede Bakan Fatma Şahin ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya ödülleri takdim edildi. Projeye destek veren diğer iş adamları, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşu başkanları da ödüllerine kavuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2012, 07:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER