Elektrikte pazarlık dönemi

Serbest tüketici kategorisine girenler elektrik ihtiyacını pazarlık yoluyla yüzde 10’a varan oranlarda daha ucuza getirebiliyor

Elektrikte pazarlık dönemi
EPDK, 2012 yılında elektrikte serbest tüketici sınırını 30 bin kilovatsaatten, 25 bin kilovatsaate düşürdü. Serbest tüketici kategorisine girenler elektrik ihtiyacını pazarlık yoluyla yüzde 10’a varan oranlarda daha ucuza getirebiliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2012 yılında elektrikte serbest tüketici sınırını 30 bin kilovatsaatten, 25 bin kilovatsaate düşürdü. Bu kararla birlikte aylık 540 TL elektrik faturası ödeyen sanayici, 645 TL ödeyen ticarethane, aylık 620 TL ödeme yapan konut abonesi, elektrik ihtiyacını istediği bir tedarikçiden pazarlık yoluyla karşılama olanağına kavuştu. Yeni durumda çok sayıda konutu bünyesinde barındıran siteler, elektrik taleplerini birleştirerek, tek bir tüzel kişi olarak ‘serbest tüketici’ olarak işlem görebiliyor. Bu kapsama giren siteler, ‘serbest tüketici’ belgesiyle istedikleri tedarikçiden elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Aboneler pazarlıkla yüzde 10’a varan indirimler kapabiliyor.

2015'TE HERKES SERBEST OLACAK
EPDK Başkanı Hasan Köktaş 2015 yılında herkesin serbest tüketici kavramı içinde yer alacağını söyledi.

Habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER