Egemen Bağış, Her Ülkenin Tarihi Bizim Tarihimiz Kadar Şeffaf Olsaydı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından düzenlenen “Genç TİKA Akademi ve Staj Programı” açılış törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış burada yaptığı konuşmada, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının Fransa’daki ortaokul tarih ve coğrafya ders kitaplarına girmesine değindi.

Egemen Bağış, Her Ülkenin Tarihi Bizim Tarihimiz Kadar Şeffaf Olsaydı
Bakan Bağış, “Ümit ediyoruz ki bu hatalardan bir an önce dönerler. Bizim tarihimizde soykırım olmadığını görürler. Biz tarihimizle, ecdadımızla gurur duyuyoruz. Keşke her ülkenin tarihi bizim tarihimiz kadar şeffaf olsaydı. Bizim gittiğimiz hiçbir yerde sömürge olmamıştır. Ümit ediyoruz Fransa’da gelecek nesilleri değil gelecek seçimleri düşünen zihinler kendilerine gelir ve gelecek nesilleri düşünmeye başlar” ifadelerini kullandı.

Bağış, şunları kaydetti:

“Türkiye soykırım nedir bilmez. Türkiye, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’u bilir. Biz dünyanın her yerine barış götürmeye çalışıyoruz, sevgi götürmeye çalışıyoruz. Bizim ayak bastığımız yerde sömürgecilik olmamıştır. Bizim gittiğimiz her yerde refah ve hoşgörü olmuştur. Onun için ders kitaplarına saçma sapan bilgileri koyacaklarına kendi tarihlerindeki ‘liberte, egalite, fraternite’yi yeniden algılamaya çalışmalarını, eşbaşkanlığı üstlendikleri (AGİT) Minsk Grubu’nda Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ihtilafa son vermeye çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Ümit ediyoruz ki, Fransa’daki gelecek nesilleri değil, gelecek seçimleri düşünen zihniyet artık bir vites değişikliğine gider ve gelecek nesilleri düşünmeye başlar. Biz ümit ediyoruz ki, Türkiye Avrupa Birliği’nin içine düştüğü bu akıl tutulmasından çıkmasına da vesile olacaktır.”

Konuşmasında kimilerinin “TİKA’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin Arakan’da, Haiti’de, Somali’de, Gazze’de ne işi var” diye sorabileceğini ifade eden Bağış, “Aslında onu diyenler ‘benim burada ne işim var’ demeye çalışıyorlar. Çünkü onlar Türk olmanın, bu ülkenin vatandaşı olmanın, bu kadar büyük bir ecdad yadigarı temsil etmenin ne büyük bir onur olduğunun farkına varamamışlar” dedi.

“Türkiye her yerde olmalıdır, olmaktadır ve olacaktır” diyen Bağış, TİKA’nın gittiği yerlerde Türk bayrağının dalgalandığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2012, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER