Egemen Bagış : AB'den Gelen Eleştirilere Tepki Gösterdi

Egemen Bağış, AB'nin idam ile ilgili yaptığı eleştirilere tepki gösterdi. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, idam cezası tartışmaları nedeni ile Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye yöneltilen eleştirilere karşılık açılamayan müzakere başlıklarını hatırlattı.

Egemen Bagış : AB'den Gelen Eleştirilere Tepki Gösterdi
Bağış; "Eğer Avrupa Birliği bu konularda çok hassasiyet içerisinde ise o zaman engelleri kaldırsın" dedi.

Egemen Bağış, idam cezası tartışmaları ile ilgili olarak Brüksel'den gelen bazı eleştirilere Ankara'da cevap verdi.

"Ben de şahsen idam cezasının çok yararlı bir ceza olduğuna inanmıyorum" diyen Bağış, her türlü konunun tartışılabilmesinin Türkiye'nin demokratik standartları açısından önemli olduğunu söyledi.

Bağış, Türkiye'deki tartışmaların hemen yarın idam cezası konusunda adım atılacağı anlamına gelmediğini de ifade etti. Bağış, Brüksel'e, Türkiye'nin müzakere sürecinde açılamayan fasıllarını hatırlattı.

Bağış, "AB'den hemen açıklama yapıp Türkiye'yi eleştirme fırsatını bu kadar acil şekilde değerlendirenlere de şu çağrıda bulunmak istiyorum şu anda biz 20 faslın 17sinin siyasi engellerle tıkalı olduğu bir süreci yaşıyoruz. Mesela bu konuların ilgili olduğu insan hakları konularının, ifade özgürlüğünün, ülkemizle ilgili sıkça gündeme getirilen basın özgürlüğü konusunun tartışılması gereken fasıllar 23 ve 24. fasıllardır. Bunların açılış kriterlerini dahi belirleyemeyen AB'nin bu konularla ilgili eleştiri getirmesi gerçekten AB'nin saygınlığına gölge düşürmekte AB'yi komik duruma düşürmektedir." dedi.

Bazı tutuklu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevleri ile ilgili olarak Avrupa Birliği'ndeki muhataplarından kendisine ulaşan bir telefon ya da yazı bulunmadığını söyleyen Bağış,"bizim için her şeyden daha önemli olan yaşama hakkıdır" hatırlatmasında bulundu.

Bağış, "Bu insanların birtakım baskılarla şiddet ve tehditlerle hayatlarını riske atmak zorunda kalmış olmaları zaten çok düşündürücüdür. Ümid ediyorum ki bu eylemler bir an önce son bulacaktır ve diyalogla sorunların çözümüne yönelik adımlar atılacaktır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2012, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER