Diyarbakır'da feci kaza midibüsle TIR çarpıştı: 25 ölü!

Diyarbakır-Batman karayolunda midibüsle TIR kafa kafaya çarpıştı.Öğle saatlerinde meydana gelen kazada 25 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır'da feci kaza midibüsle TIR çarpıştı: 25 ölü!

Diyarbakır-Batman karayolunda midibüsle TIR’ın kafa kafaya çarpıştı.Öğle saatlerinde meydana gelen kazada 25 kişi hayatını kaybetti
Diyarbakır'da feci kaza: 25 ölü!
 Edinilen bilgiye göre, DİYARBAKIR- Batman karayolunda midibüsle TIR’ın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen katlim gibi kazada 25 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olay yerinde yaptığı incelemede, kazaya iki aracın da hız limitini aşması ve şerit ihlalinin neden olduğunu söyledi.

Kaza bugün saat 13.00 sıralarında Batman karayolu üzerinde, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı Yukarı Salat Beldesi yakınlarında meydana geldi. Siirt’ten Diyarbakır’a yolcu taşıyan Hikmet Yolbaş yönetimindeki 56 AF 155 plakalı midibüs ile Hüseyin Alpak yönetimindeki tuğla yüklü 63 YU 771 plakalı TIR, yapım çalışmaları nedeniyle duble yolun tek şeride düştüğü kesimde, kafa kafaya çarpıştı. Şerit ihlali sonucu TIR’ın midibüsü biçtiği kazada, 24 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi, çoğu ağır 17 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'da katliam gibi kaza

Kazanın ardından tam bir can pazarı yaşandı. İhbar üzerine bölgedeki merkezlerden onlarca ambulans hızla kaza yerine akın etti. Yaralılar, Diyarbakır ve Batman’daki hastanelere kaldırıldı. Batman’a kaldırılan 1 ağır yaralı, yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Ölü sayısı 25’e çıkarken, 4’ü ağır olmak üzere 16 yaralıdan 9’u Diyarbakır, 7’si ise Batman’daki hastanelerde tedavi görüyor. TIR şoförünün de yaralılar arasında olduğu belirtildi.

ÖLENLERDEN 20’SİNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada midibüste can veren yolcular arasında Siirt Üniversitesi öğrencileri ve bir de çocuk bulunuyor. Ölen 25 kişiden kimlikleri belirlenen 20’si şunlar:

Midibüs sürücüsü Hikmet Yolbaş, yolcular Sakine Uyanık, Tevfik Turhan, Süleyman Alan, Şakir Beydoğan, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Kekeç, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Gülaydın, Necdet Atsız, Celal Fidan, Nurullah Ak, Rıdvan Akoluk, Bakır Alpak, Adile Alpak, Rabiya Elçi, Gülli Aykut ve Şakir Elçi.

Katliam gibi kaza

Kazada yaralanan 16 kişiden kimlikleri belirlenen 13 kişi ise şunlar:

TIR şoförü Hüseyin Alpak, Hamza Kahraman, Mahmut Büyükgüdük, Ömer Mızrak, Betül Tulhan, Emrah Bulut, Kadir Kurt, Fatih Ceylan, Ferhat Yolbaş, Enver Ceylan, Mehmet Acar, Suat Uyanık ve Metin İlbaş.

VALİ TOPRAK: KATLİAM GİBİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kaza yerinde incelemelerde bulundu. Vali Toprak, kazada 25 kişinin öldüğünü, 16 kişinin de yaralandığını açıkladı. Vali Toprak, "Katliam gibi" dediği kazaya karışan iki aracın da hız limitlerini aştığını belirterek, şunları söyledi:
"Saat 13.00 civarında katliam gibi meydana gelen kazada şerit ihlali ve aşırı hız var. Araçların fiziki durumuna ve ölü sayısına baktığımızda çok ciddi hız aşımlarının olduğunu ifade edebiliriz. Kural ve kaidelere uymak zorundayız. Bu kaza bunun en açık delilidir. Her şeyden önce insanların kendilerine denetlemeleri gerekiyor. Dünyanın en iyi yollarını da yapılsa, eğitimsiz olunca otobanda da katliam gibi kazalar oluyor."

YOL YAPIM ÇALIŞMASININ UZAMASINA TEPKİ

Vali Toprak’ın incelemesi sırasında karayolunda toplanan vatandaşlar yol yapım çalışmalarını uzun sürdüğünü sık sık kazaya neden olduğunu ve önlem alınmadığını belirterek, tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Bu çalışmalar niye bitmiyor? Çalışmalar sırasında önlem alınmadığı için kazalara neden oluyor" dedi.

Tepki gösteren vatandaşları sakinleştiren Vali Toprak, "Bu yollar mecburen yapılıyor. Bu yolları böyle bırakamayız, yapım çalışmaları sürüyor. Bazı yollar yapım çalışmaları nedeniyle zaman zaman kapatılmak zorunda kalınıyor" dedi.
Vali Toprak, yoldaki trafik levhalarında eksiklik olup olmadığının da araştırıldığını söyledi.

Kaza yerinde önlem alan jandarma ekipleri tepki gösterenleri olay yerinden uzaklaştırdı.

Siirt Valisi Musa Çolak da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Bu arada kazada ölen ve yaralananların yakınları da Siirt’te otogara giderek, yakınlarının durumları hakkında bilgi almaya çalıştı.
Jandarma ekipleri, kazada yaşamını yitirenlerin çevreye savrulan eşyalarını tek tek bir kayıt altına alarak topladı. Kazanın meydana geldiği karayolu, yaklaşık 3 saat aranın ardından tek şeritten ulaşıma açıldı.
Kazada yaşamanı yitiren 24 kişinin cesedi Bismil Devlet Hastanesi morguna, 1 kişinin ise Batman’daki özel bir hastanenin morguna kaldırıldı.

Bismil Cumhuriyet Savcılığı da olay yerinde inceleme yaparak, delil topladı. Savcılık kazayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde midibüs ile tırın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 25 kişiden 21’inin kimlikleri belirlendi.

Diyarbakır-Batman karayolunda 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölen 25 kişiden 21’inin kimliklerinin tespit edildiği, bir bebek ile tanınamayacak durumda olan 3
kişinin kimliklerinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

Kazada yaşamını yitirenlerin Müjdat Adsız, Süleyman Alan, Hikmet Yolbaş, Hüseyin Alpak, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Tekek, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Güleaydın, Celal Fidan, Nurullah Ak, Rıdvan Akaluk, Bakır Alpak, Adile Alpak, Şakir Beydoğan, Sakine Uyanık, Tevfik Turhan, Şakir Elçi, Rabia Elçi ve Guli Aykut olduğu öğrenildi.

Bu arada, Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Teyin, "Ölen 21 kişi arasında öğrencimiz yok" dedi.
                          Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER