Cumhurbaşkanı, emekli milletvekili maaşlarını 8 bin 100 liraya çıkaran  maddeyi 'kamu vicdanında rahatsızlığa yol açtığı görülmektedir'  gerekçesiyle Meclis'e iade etti
Kamu vicdanının sesini duydu
Kamuoyunda geniş tartışmalara yol açan ve emekli milletvekili maaşlarına  düzenleme getiren yasaya Çankaya Köşkü'nden 'kısmi veto' geldi.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu  ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, emekli  milletvekili ve dışarıdan bakanlık görevinde bulunanların maaşlarını  yaklaşık 8 bin 100 liraya çıkaran geçici 16'ncı maddesini bir kez daha  görüşülmek üzere TBMM'ye iade etti.
Cumhurbaşkanlığı'ndan akşam saatlerinde yapılan açıklamada, geçici  16'ncı maddeye ilişkin veto gerekçesi, 'Yasama organının söz konusu  oranların belirlenmesi konusunda takdir yetkisi bulunmakla birlikte,  emekli aylığının belirlenmesine esas olan oranın sekiz yıllık bir süre  için yüksek oranda artırılarak uygulanmasının kamu vicdanında da  rahatsızlığa yol açtığı görülmektedir' diye ifade edildi
İNTİBAKI ONAYLADI
Gül, aynı yasa ile düzenlenen ve milletvekillerinin emeklilik  şartlarındaki eşitsizliği gideren hükümleri onaylayarak intibak sağladı.  Buna göre milletvekillerinin emekliliğe hak kazanmalarında, gün ve prim  sayısının yeterli olması koşuluyla kamu kökenli olup olmadıklarına  bakılmaksızın iki yıl milletvekilliği yapmış olmak yeterli sayılacak.  Emekli vekiller arasında eşitsizliği gideren bu düzenlemeye göre emekli  vekillerin maaşları Cumhurbaşkanı maaşındaki değişime endekslenecek.  Emekli vekiller cumhurbaşkanına bağlanacak olan yaşlılık aylığının yüzde  42'si oranında emekli maaşı alacaklar. Bu oran bugünkü cetvellere göre  5628 lira tutuyor.
Cumhurbaşkanı Gül'ün veto ettiği geçici 16'ncı madde ise emekli  vekillerin, cumhurbaşkanına bağlanacak olan yaşlılık aylığının yüzde  60'ı oranında maaş ödenmesini öngörüyordu. Yüzde 60'lık oran yaklaşık 8  bin 100 liraya tekabül ediyordu.
Bütçeye onay
Cumhurbaşkanı Gül, 2012 bütçesini onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın  Merkezi'nden yapılan açıklamada, '6260 sayılı '2012 Yılı Merkezi Yönetim  Bütçe Kanunu', 6261 sayılı '2010 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap  Kanunu' Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89 uncu maddesinin  birinci fıkrası ile 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi  uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir' denildi.
     Kaynak: Ataşehirliyiz.net
Cumhurbaşkanı Gül Kamu vicdanının sesini dinledi
Cumhurbaşkanı, emekli milletvekili maaşlarını 8 bin 100 liraya çıkaran maddeyi 'kamu vicdanında rahatsızlığa yol açtığı görülmektedir' gerekçesiyle Meclis'e iade etti
                        YORUM EKLE
    
              
          1
          2012'de 2000 yabancı hemşire geliyor
        
            
          2
          ERKEN BOŞALMA
        
            
          3
          Ağız Kokusuna Son Verin
        
            
          4
          BATTAL iLGEZDİ'DEN ÖRNEK MAHALLESİ’NDE “ÖRNEK”...
        
            
          5
          Pasaport, ehliyet ve ruhsata zam
        
            
          6
          Ataşehir’de Köpek, yaralı sahibine sarılarak...
        
            
          7
          YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
        
            
          8
          YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
        
            
          9
          ATAŞEHİR EKOL ANAOKULUN'DA YENİ YIL KUTLAMASI
        
            
          10
          Türkiyenin ilk e-muhtarı, İstanbul , Ümraniye'de
        
        
  SON DAKİKA HABERLERİ
  ANKETTüm Anketler
  SIRADAKİ HABER