CHP'den kaçırılan vekille ilgili ilk açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Tunceli milletvekilleri Hüseyin Aygün'ün teröristler tarafından kaçırıldığı bilgisini aldıklarını belirterek, ''Türkiye'de ilk defa bir milletvekili teröristler tarafından kaçırılıyor'' dedi.

CHP'den kaçırılan vekille ilgili ilk açıklama

Esnaf ve vatandaşlarla görüşmek amacıyla sabah saatlerinde Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne giden CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün akşam dönüş yolunda PKK'lılar tarafından kaçırılmasının ardından CHP'de kritik saatler yaşanıyor. Partinin üst düzey yöneticileri genel merkez binası geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun genel merkezde milletvekilleri ile bir toplantı yapacağı öğrenildi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, esnaf ve vatandaşlarla görüşmek amacıyla sabah saatlerinde gittiği Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nden dönüşte yolu kesilen PKK'lılar tarafından kaçırılmasının ardından CHP Genel Merkezi'nde hareketli saatler yaşandı. Haberin alınmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Parti Sözcüsü Haluk Koç genel merkeze geldi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ilerleyen saatlerde genel merkez binasına gelerek partinin üst düzey milletvekilleri ile bir toplantı yapacağı öğrenildi.
Parti genel merkezine gelen Tekin, gazetecilere Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bir toplantı yapacağını söyledi.

İşte CHP cephesinden ilk tepkiler:

GÜRSEL TEKİN: ŞOKTAYIZ


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, olayla ilgili olarak şunları söyledi:  "Şoktayız. Kendisi bölgede bazı çalışmalar yapıyordu. Valinin açıklamasından başka hiçbir bilgi alamıyoruz. Hüseyin Aygün'ün danışmanı serbest bırakılmış ancak Aygün'den henüz haber yok, kendisine ulaşamıyoruz' . ' Şu aşamada herhangi bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Bunun neden yapıldığı konusunda bir bilgimiz yok. Neyin ne olduğunu anlamış değiliz. Yerel kaynaklardan bazı bilgiler var"


KOÇ: HÜKÜMET TARAFINDAN ŞU ANA KADAR BİR DÖNÜŞ OLMAMIŞTIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, bir açıklama yaptı. Hükümet tarafından şimdiye kadar kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyleyen Koç şu ifadeleri kullandı:

Sayın Tunceli valisi ile bizim aramızda bir görüşme oldu. İşin garip yanı hükümet tarafındanh şimdiye kadar CHP'ye herhangi bir bilgilendirmek için geri dönüş yapılmadı. İlk kez terör örgütü bir milletvekilini kaçırıyor. Şunu herkes bilsin CHP Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ve kardeşliği için üzerine düşen görevi yerine getirmiş olacaktır. Bir milletvekilimiz kaçıralabilir, zaten Silivri'de iki milletvekilimiz bedel ödüyor. Milletvekillerimiz her türlü baskı ve zulme boyun eğmeden görevlerini sürdürecektir. Sayın genel başkanımız ve Ankara'daki arkadaşlarımız durumu dakika dakika takip ediyorlar. Şu anda 5 milletvekili arkadaşımız Tunceli'ye hareket etmiş durumda. Gelişmeleri yakından izliyoruz. Olayın üzerinde durulması gereken en önemli ayrıntılarından birisi terörün seçilmiş bir milletvekilini çevirerek, alıkoyarak tırmandığı noktadır. Günlük yapay tartışmalardan, akşam toplantılarından önce yapılan kin, nefret konuşmalarından herkes sıyrılmak durumda. Bu soruna milletimizin bizden beklediği şekilde meşru zeminde olmalıdır. Şu ana kadar ne sayın Başbakan'dan ne sayın İçişleri Bakanından CHP Genel Başkanı'na bu konuda bir bilgilendirme yapılmamış olmasıdır.

KAMER GENÇ: ARAŞTIRMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık ilçesinden Tunceli'ye giderken kaçırıldığı bilgisini aldıklarını, olayla ilgili araştırmalarının sürdüğünü bildirdi.

Genç, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Aygün'ün saat 19.00 sıralarında Tunceli'ye giderken Munzur Çayı kıyısında kaçırıldığını öğrendiklerini söyledi.

Aygün'ün yanında iki kişi bulunduğunu ancak bu kişilerin serbest bırakıldığını aktaran Genç, ''Emniyet Müdürü ile konuştum. Olay daha çok yeni, inceliyorlar. Biz de araştırmamızı sürdürüyoruz'' dedi.

Genç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi vermek amacıyla ulaşmaya çalıştığını da bildirdi.

Kaynak: Ajanslar

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2012, 00:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER