CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün yemininde gerginlik

Yemin etmeyen tek milletvekili olan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, TBMM Genel Kurulunda yemin etti.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün yemininde gerginlik

CHP'nin yemin etmeyen tek milletvekili olan İsa Gök yemin etti
İsa Gök'ün yemininde gerginlik
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, TBMM Genel Kurulunda andiçti.

CHP’nin, 11 Temmuzda yemin etme kararına uymayarak, tutuklu milletvekilleri dışında yemin etmeyen tek milletvekili olan Gök’ü, bazı AKP’li milletvekillerinin alkışladığı görüldü.

-GENEL KURUL’DA "DİZ ÇÖK" SESLERİ YÜKSELDİ-

Kürsüye yemin etmek için gelen Gök’e, AKP sıralarından, "diz çök, diz çök" sesleri yükseldi. AKP sıralarından laf atılması üzerine Gök, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam’a "Sol tarafa sahip olun" diye seslendi. Gök, sataşmalara, "Halkın önünde kimin ne yapacağını tarih gösterecektir, tarih doğrunun yanında olacaktır" karşılığını verdi.
İsa Gök yemin etti
video için tıklayın



Yeminin ardından Gök, "İradem tutuklu, bir imza da sen ver" grubunun, tutuklu milletvekilleri için topladığı imzaları, gündeme getirmek istedi.

Sağlam'ın İsa Gök'ten yerine oturmasını istemesine rağmen Gök'ün konuşmaya devam etmesi Sağlam'ı sinirlendirdi. 'Kapatın şu mikrofonu yahu' diye tepki gösteren Sağlam CHP milletvekiline 'Sen hukukçusun, yapma böyle şeyler' diye de sitem etti.

İsa Gök'ün TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam tarafından mikrofonu kapattırıldı.

Gök, daha sonra "İradem tutuklu, bir imza da sen ver" grubunun, tutuklu milletvekilleri için topladığı imzaları, birleşimi yöneten Sağlam’a sundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER