"CHP BU TÜZÜKLE DEMOKRATİKLEŞEMEZ"

"CHP BU TÜZÜKLE DEMOKRATİKLEŞEMEZ"

İstanbul 1. Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP tüzüğünün değişmesi gerektiğinin altını çizerek, "CHP bu tüzükle demokratikleşemez" dedi.Siyasete ve geleceğe dair sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi.

"Daha Türkiye'de neler göreceğiz, nelere tanıklık edeceğiz"

Meclisteki gelişmeleri kısaca değerlendirebilirmisiniz?

"Türkiye'de herkesin gözü önünde anti- demokratik gelişmeler var. Bu anti-demokratik gelişmelere CHP olarak seyirci kalmamız mümkün değildi. Eğer bu gelişmelere müdehale etmezsek, tepki göstermezsek, tavır almazsak, engel olamazsak bu anti-demokratik gelişmeler adım adım ilerler. AKP'nin bir politikası var. Projelerini uygularken bir adım atar, tepkilerini ölçer, değerlendirir, yeterince tepki yoksa tekrar bir adım atar ve uygulamaya devam eder. Tepki büyükse bir adım geri atar ve bekler."

"Daha Türkiye'de neler göreceğiz, nelere tanıklık edeceğiz"

"Türkiye İran olmayacak dediğimizde insanlar gülüyor. İran gibi kara çarşaflılar olmayacak belki, ama gidişat İran'ı aratmayacak bir başka rejime doğru diktatörlüğe doğru gitme eğiliminde. Türkiye'yi zihnen muhafazakarlaştırıyorlar. Zihnen biat kültürü geliştirmeye çalışıyorlar. Bunun karşısında birilerinin direnmesi, müdahale etmesi, mücadele etmesi gerekiyor. Biz muhalefet partisi olarak bu gidişe dur demek için mücadele ediyoruz. Mecliste de yaptığımız bu. Seçmene, seçilme hakkına yapılan tecavüzü durdurmaya çalışıyoruz. Mecliste biz sonuna kadar direnceğiz. Genel Başkanımızla hem fikir olarak sonuna kadar direnmeden yanayım."

Peki yemin etmezseniz komisyonlarda görev almayacaksınız, dolayısı ile vatandaşların sorunlarının yasal güvenceye alınıp çözülmesi noktasında, yasama ve yürütmedeki güvence konusunda sorumluluğunuzu yerine getirmemiş olmayacakmısınız?

"Bugün bu direnişimize inanılmaz bir medya baskısı var. Türkiye'de AKP tartışılacağına CHP tartışılıyor. Türkiye'de anti-demokratik yasalar ve uygulamalar tartışılacağına CHP tartışılıyor. Bir kez köşe yazarlarının ve gazetelerin dışında tüm basın hükümetin kontrolünde. Parasız eğitim istiyoruz diye pankart açan bir öğrenci yıllardır tutuklu bulunuyor. Bu kadar basit birşey. Bir yasayla düzeltilecekken düzeltilmiyor.

Komisyonlara gelince, yemin etmek yada etmemek uzmanlarca farklı yorumlanıyor. Bizim bu mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Komisyonlarda yer almamıza engel teşkil ettiğini düşünmüyoruz."

Hangi komisyonlarda görev almayı düşünüyorsunuz?

"Ben sağlıkçı olduğum için daha öncede biliyorsunuz Diş Hekimleri Oda başkanlığı yaptığım için sağlık komisyonunda görev alırım."

Mecliste BDP ile aynı kulvarda sayılabilecek tepkiler konulduğu için, BDP ile harket ettiğiniz iddia ediliyor. Var mı böyle bir yakınlaşma ve görüşme?

"Kesinlikle BDP ile bir ittifak söz konusu değil. Bu özellikle sağ basının iddiası ve suçlaması. Ayrıca anti-demokratik uygulamalar çifte standart olmamalı. Bizim seçilmiş vekillerimize yapılan haksızlık, MHP'ye de, BDP'ye de yapılmıştır. MHP'de yemin etmeyebilirdi. O zaman MHP ile ittifak mı yapmış olacaktık. Biz demokrasi mücadelesinde doğru olan ne ise onu yapıyoruz. Bu iddialar CHP'yi bir konuma oturtarak sıkıştırmak için yapılan bir atraksiyondur. Biz bu konuda hiç bir oyuna gelmeyeceğiz. Ben inanıyorum ki birçok AKP milletvekili ve AKP'li arkadaşlarımızda bu haksızlığa karşıdır."

Siz 1. Bölge Milletvekilisiniz. Anadolu yakasının sorunları ile ilgili düşündüğünüz, mecliste dile getireceğiniz somut birşeyler var mı?

"Öncelikle Türkiye'nin milletvekiliyim, sonra İstanbul Milletvekiliyim, sonrada 1. Bölge Milletvekiliyim. Tabi Türkiye'nin ve İstanbul'un sorunları ile ilgili çalışmalara talip olacağım. Yıllardır bu bölgede çalışan ve siyaset yapan bir milletvekili olarak, anadolu yakasının sorunlarını da en iyi bilen birisiyim. Dolayısı ile çözüm noktasında çaba sarfedeceğim. Ancak ben kişisel sorunların çözümünden çok, kurumların öneri ve referanslarını baz alarak toplumsal ve sosyal sorunlarının çözümü için çaba sarfedeceğim. Geçmişte olduğu gibi dernekleri, odaları, sendikaları önemseyerek, onların öneri ve taleplerini dikkate alarak, çalışmalarımı sürdüreceğim."

Anadolu yakasındaki yerel basın da dernekleşti. Yerel basının da yanında mısınız? Sorularını, meclis gündemine taşıyacakmısınız?

"Tabi yerel basını yakınen takip ediyorum. Sorunlarını biliyor ve yerel basını çok önemsiyorum. Bölgenizin sorunlarını sizlerle paylaşıp, çözümü ve kamuoyu ile paylaşılması noktasında yerel basına çok iş düşüyor.Sizlerle daha sık görüşmeye çalışacağız."

CHP'nin iktidar olduğu belediyelerin çalışmalarını yakından takip ediyorsunuz. Belediyelerin icraatlarını, proje uygulamalarını, ortaya çıkan sorunların giderilmesini, belediyeler arasındaki koordinasyonu nasıl takip edip, değerlendireceksiniz?

"Ben herşeyden önce demokrasinin ve hizmetlerin yerelden doğru gelişmesinden yanayım. Yerelde derneklerin, platformların oluşturulması, kamu yararına işler yapılmasından yanayım. Mecliste de bu platformların sözcüsü olmaya çalışacağım. CHP'li belediyelerin özelliği mutlaka olacaktır, ama hizmet ve politikada tek sesli olmaktan yanayım. Türkiye'de yerel demokrasiyi çok önemsiyoruz. Onun için yerel iktidarlarda olabildiğince demokratik ve hizmette ayrımcılık olmamasına dikkat ve önem gösteriyoruz. Bu konuda da üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağım."

Seçmenlerinize iletmek istediğiniz mesajınız var mı?

"Bu demokrasi mücadelesidir. Seçmenlerimizden ve vatandaşlarımızdan istediğimiz medyanın ve basının baskısına kapılmasınlar. Demokratik anayasa mücadelemizde verdiğimiz, vereceğimiz mücadelede yanımızda olmalarını talep ediyoruz."

Parti içerisindeki tepki ve gelişmeleri nasıl değrlendiriyorsunuz?

"Parti içerisinde de demokrasi gerekiyor. Bu tüzükle parti demokratikleşemez. Şuanda bir sorun yok. Bu tüzük değişmeden başkan kim olursa olsun değişen bişey olmaz."

Bize zaman ayırdınız, sözünüzde durarak seçimlerden sonrada ziyaret ettiğiniz için tşekkür ederiz.

"Seçimden sonrada bekleriz" manşetinizi unutmadım. Asıl ben sizlere teşekkür ediyorum. Yerel basın, halkın sözcüsü olduğu kadar bizlerinde halka ulaşmada en önemli sözcüsüdür. Gazete Ataşehir'de bu sözcülüğü iyi yapıyor. Tekrar teşekkür ediyorum."

atasehir.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109