CHP 4+4+4 için Grubu Tandoğan'da Topladı

CHP 4+4+4 için Tandoğan'da! CHP’nin 4+4+4 eğitim modelini protesto edeceği miting şeklindeki grup toplantısı için Tandoğan Meydanı'nda toplandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ne yaparsanız yapın milleti ve CHP'yi susturamayacaksınız. Bugün salı hafta sonu değil ama 10 binler burada" dedi

CHP 4+4+4 için Grubu Tandoğan'da Topladı

CHP’nin 4+4+4 eğitim modelini protesto edeceği miting şeklindeki grup toplantısı için Tandoğan Meydanı'nda toplandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ne yaparsanız yapın milleti ve CHP'yi susturamayacaksınız. Bugün salı hafta sonu değil ama 10 binler burada" dedi
CHP 4+4+4 için Tandoğan'da


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tandoğan meydanında miting şeklinde yapılan Grup toplantısını engellemek için otobüslerin durdurulup, bayrakların indirildiğini belirterek “Kafasının içinde beyin taşımayanların anlayışıdır bu anlayış, kaba kuvvet uyguluyorlar. Kaba kuvvete karşı da aklımızla, bilgimizle, demokrasi kültürümüzle direneceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Tandoğan’da gerçekleştirilen miting şeklindeki grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP’ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısını Tandoğan’da yapacaklarını açıklamalarının ardından çeşitli provokasyonlara maruz kaldıklarını belirterek “Grup toplantısını yapacağız, afişlerimizi toplattılar. Otobüslerimizi durdurdular. Akla hayale gelmedik sorular soruyorlar. Ne yaparsanız yapın hangi baskıyı uygularsanız uygulayın milleti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni susturamayacaksınız” dedi.

-"KABA KUVVET UYGULUYORLAR"-

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Salı hafta sonu değil. Mesainin olduğu bir tarihteyiz, bir gündeyiz. Ama onbinler burada. Eğer biz grup toplantımızı halkla beraber yapıyorsak, eğitim sistemine getirilmek istenen çağdışı bir anlayışa karşı, tavrımızı ortaya koymak için geliyoruz ve yapıyoruz bu grup toplantısını burada. Demokrasi meydanların rejimidir. Televizyonları susturdular, TRT3'ü kestiler. Yandaş medya yaptılar. CHP'nin sözünü kesmek istiyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar mücadelemize devam edeceğiz. Hatırlarsanız bir de bunlar Meclis içtüzüğünü de değiştirip, muhalefetin Meclis’te de konuşmasını engellemek istediler. Demokrasi anlayışına bakın bunların. Kafasının içinde beyin taşımayanların anlayışıdır bu anlayış. Onun için karşı çıkıyoruz biz buna. Kaba kuvvet uyguluyorlar. Kafasının içinde beyin taşımayanlar kaba kuvvet uygularlar. Kaba kuvvete karşı direneceğiz. Aklımızla, bilgimizle direneceğiz. Demokrasi kültürümüzle direneceğiz. Meydanlardan korkuyorlar, halkın uyanmasından korkuyorlar. Doğruların halka anlatılmasından korkuyorlar. Korksunlar. Bütün meydanlarda olacağız. Köy köy, fabrika fabrika, sokak sokak olacağız bütün meydanlarda.”

-“MİLLİ EĞİTİM ULUSAL DAVADIR”-

CHP Liderinin konuşması sık sık vatandaşların sloganlarıyla da kesilirken, Kılıçdaroğlu, “Benim referansım millettir” diyen Erdoğan’a “referansın milletse gece yarısı niye kanun değiştirmek istiyorsun” diye seslendi. Kılıçdaroğlu kalabalığa “Dikta yönetimine ve diktacı Recep Tayyip Erdoğan’a hayır diyeceğiz” cümleleriyle seslendi.

Milli Eğitimin ulusal bir dava olduğunu bunun için Tandoğan Meydanı’na gelen vatandaşlardan CHP bayrağı ile değil Türk bayrağı ile gelmelerini istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Ben daha önce söylemiştim. Eğitim yasası Anayasa’dan daha önemlidir demiştim. Nedeni şu, eğitim yasasıyla bir ülkenin 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl, 50 yıllık geleceğini belirliyorsunuz. Eğitim Yasası’yla çağdaş insanı yetiştirmeyi hedefliyorsunuz, Eğitim yasası bunun için sadece Türkiye'nin değil, tüm dünya ülkelerinin ortak davasıdır. Ortak sorunudur. Oturulur uzun uzun tartışılır. 1 yıl tartışılmaz, 2 yıl tartışılmaz. 3-4 yıl tartışılmaz. En az 10-15 yıl tartışılır ondan sonra uygulamaya konur. Toplumun her kesimi bilir, Anayasa değil bu eğitim yasası ne getiriyor bize. Eğer biz eğitim yasasıyla gelecek için aydınlık, çağdaş, özgüveni yüksek gençler yetiştiriyorsak başımın üstüne. Ama özgüveni olmayan, itaat kültürünü özümseyen hayatı sorgulamayan, aklını kullanamayan, aklını başkalarına kiraya veren eğitim sistemini istemiyoruz ve reddediyoruz” diye konuştu.

-“TEKLİFİ VERENLER EĞİTİMCİ Mİ?”-

Kılıçdaroğlu, Siyaset kurumunun eğitimle ilgili görevini yapmıyorsa ülkeye karşı görevini de yapmadığını kaydederek kalabalığa “Şimdi diyeceksiniz ki, eğitim teklifini veren AKP milletvekilleri eğitimci mi?”diye sordu. Vatandaşların hep bir ağızdan “Hayır” demesi üzerine Kılıçdaroğlu “Hiçbirisi eğitimci değil. Peki eğitimci olmayan bir grup milletvekili benim çocuklarımla ilgili ve sizin çocuklarınızla ilgili nasıl bir yasa teklifi verebilir. Hangi demokratik ülkede hangi çağdaş ülkede, hangi demokratik rejimde böyle bir garabet vardır” diye konuştu.

AN ALTERLER ARAÇ TRAFİĞİNE KAPANDI

Tandoğan meydanına çıkan ana alterler, araç trafiğine kapatılırken, Meydan’a çıkan yollardan sadece yaya geçişlerine izin veriliyor. Yol boyunca CHP ve Türk bayraklarının asıldığı bölgede ambulans ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

CHP yönetiminin miting şeklindeki grup toplantısı için “CHP değil, Türk bayraklarıyla orada olacağız” çağrısı üzerine vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla alanda toplanmaya başladı.

Meydan’a gelen vatandaşlar girişlerdeki arama noktalarından geçirilerek alana alınıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saat 13.30’da alanda olması beklenirken, alanda Gençlik ve 10. Yıl marşları, “Bir Başkadır Benim Memleketim” ve CHP’nin “Bir Islık Da Sen Çal” şarkıları çalınıyor.

Öte yandan Ankara il başkanlığı tarafından alana “4+4+4 İle Geleceğini Kesintiye Uğratma” pankartı ile diğer il ve ilçe örgütlerinin 4+4+4 eğitim modeline protesto eden sloganlarının yer aldığı pankartların da asıldığı görüldü. Alan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken CHP’nin Tandoğan’daki grup toplantısı için bin civarında emniyet mensubunun görev yaptığı belirtildi.

-500 CHP’Lİ GENÇ GÜVENLİK İÇİN ALANDA

 Tandoğan meydanına, CHP Ankara il ve ilçe örgütleri yürüyerek gelecek CHP il örgütleri tarafından oluşturulan kortejler, Beşevler, Maltepe ve Kazım Karabekir olmak üzere 3 ana girişten alana girecek. CHP’nin gençlik kolları da kortejlere eşlik edecek. Yaklaşık 500 CHP’li genç, güvenliğin sağlanması için görev yapacak.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının yapıldığı saat olan 13.30’da buradaki halka seslenecek. Kılıçdaroğlu, konuşmasını “Geleceğini parçalatma”, “Eğitimde bölünmeye hayır” yazılı dev afişin bulunduğu platformun önünde yapacak.

CHP milletvekilleri ve yönetimi de tam kadro burada olacak. Milletvekilleri de Kılıçdaroğlu’nu halkla birlikte alanda dinleyecek.

-“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖREVE”-

Öte yandan CHP yönetimi de erken saatlerde alana geldi. Miting alanındaki olası provakasyonlara karşı uyarılarını sürdüren CHP yönetimi, içişleri bakanlığını da göreve davet etti. Alanda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ANKA’ya yaptığı açıklamada Tandoğan Meydanı’ndaki grup toplantınsın duyurusunun yapıldığı andan itibaren çeşitli provakasyonlarla karşılaştıklarını, caddelere asılan duyuru afişlerinin dahi yırtıldığını belirtti. Bugün de Ankara’nın dört bir yanından miting için gelen otobüslerin Ankara’ya girişlerinin engellendiğini söyleyen Tekin, “Bunu şiddetle kınıyorum” derken İçişleri Bakanlığı’nı da göreve davet etti.
                             Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER