Bayram ziyareti dönüşleri trafik çilesine dönüştü

Kurban bayramı dolayısıyla rahatlaması beklenen İstanbul trafiği bayram ziyaretinden dönen sürücülerin yoğunluk oluşturması sebebiyle çileye dönüştü.İstanbul'da tatilin uzun olması sebebiyle birçok vatandaş il dışına çıktı.

Bayram ziyareti dönüşleri trafik çilesine dönüştü
 Geçtiğimiz cuma günü otoyollarda tatile gidiş yoğunluğu yaşayan kent trafiği bu kez de bayram ziyaretlerinden dönüş yapan sürücülerin yoğunluğu ile karşı karşıya kaldı. Gün içinde büyük problem olmayan trafik akşam saatlerinde adeta kilitlendi. Özellikle Anadolu'dan Avrupa yakasına geçiş istikametinde kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Araçlar sıkışan trafikte ilerlemekte güçlük çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi'nin verilerine göre TEM otoyolu Ümraniye-Kavacık istikameti Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar trafik yoğunluğu yaşanıyor. TEM otoyolunda Gaziosmanpaşa mevkiinden başlayıp Ankara yönünde köprüye kadar yoğunluk yaşanıyor. E-5 karayolu Ataşehir mevkiinden başlayan trafik yoğunluğu Edirne istikametinde Boğaziçi Köprüsü'ne kadar sürüyor. Aynı şekilde Okmeydanı mevkiinde başlayan yoğunluk Ankara istikametinde köprüye kadar uzanıyor.

Bu arada, otoyollardaki maddi hasarlı kazalar ve yol çalışmaları da trafiği olumsuz etkiliyor.

Öte yandan, şehir dışından İstanbul'a gelen bazı yolcular ise, trafik yoğunluğunun henüz yaşanmadığını söyledi.

zaman.com


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER