Balyoz Davası'nda tahliyeler başladı.

Mahkemenin kararı ile önümüzdeki saatlerde Silivri, Maltepe, Hadımköy, Hasdal, Mamak ve Sincan Cezaevi’nde bulunan 230 balyoz hükümlüsü akşam saatlerinde tahliye olacak. İlk tahliye haberi Maltepe'den geldi.

Balyoz Davası'nda tahliyeler başladı.
Balyoz Davası'nda tahliyeler başladı.

Mahkemenin kararı ile önümüzdeki saatlerde Silivri, Maltepe, Hadımköy, Hasdal, Mamak ve Sincan Cezaevi’nde bulunan 230 balyoz hükümlüsü akşam saatlerinde tahliye olacak. İlk tahliye haberi Maltepe'den geldi.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı sonrası Balyoz Davası'nda tahliyeler başladı. Maltepe Askeri Cezaevi'nden ilk tahliye oldu.
Er Mektubu görülmüştür' kitabını da yazan Hava Kurmay Albay Davut İsmet Çınkı ile 4 denizci albay, Maltepe Askeri Cezaevi'nden çıkış yaptı.

Cezaevinden çıkan sanıklar yakınlarına sarılarak sevinçlerini paylaştı.

MAMAK'TA TAHLİYE SEVİNCİ


Sanık yakınlarının akın ettiği bir başka cezaevi ise Mamak oldu. Kararın ardından Mamak Askeri Cezaevi'nde hükümlü bulunanların yakınları cezaevi önüne geldi. Tahliyesi beklenenlerin yakınları Mamak Askeri Cezaevi'nde alındı.

Kararın cezaevine ulaşmasının ardından Mamak Askeri Cezaevinde bulunan Balyoz Davası sanığı muvazzaf askerler, tahliye edilmeye başladı. Emekli Albay Sinan Topuz, cezaeviden çıktı. Tahliye işlemleri tamamlanan kişiler, cezaevi önünde kendilerini bekleyen yakınları tarafından karşılandı.

Sinan Topuz cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada "Önemli olan bizim çıkmamız değil, bu haksızlığı yapanların cezalandırılması" dedi.

HASDAL ASKERİ CEZAEVİ ÖNÜNDE HAREKETLİLİK

55 kişinin bulunduğu Hasdal Askeri Cezaevi'nde de tahliye sevinci yaşandı. Askerlerin yakınları ellerindeki Türk bayraklarıyla cezaevine koştu. Cezaevinin bahçesine alınan sanık yakınları, heyecanla yakınlarının çıkmasını bekliyor.

HADIMKÖY'DE TAHLİYE HAREKETLİLİĞİ

Tahliye kararını vermesinin ardından Hadımköy Askeri Cezaevi'nde tahliye hareketliliği başladı. Kararın ardından cezaevine akın eden aileler, ilk olarak tutuklu yakınlarının cezaevindeki eşyalarını taşıdılar. Tahliye kararının ardından Hadımköy Askeri Cezaevi'ne gelen Deniz Kurmay Albay Kadri Sonay Akpolat'ın eşi Nurcan Akpolat, "Çok mutluyuz adalet geç de olsa yerini buldu. Allaha şükürler olsun ki üç sene sonra eşime kavuşuyorum" dedi.

SİNCAN CEZAEVİNE KARAR YAZILDI

Ankara'da, Sincan F Tipi Cezaevinde 21, Mamak Askeri Cezaevinde ise 47 Balyoz Davası hükümlüsü bulunduğu, bunlardan 3'ü dışındakilerin tahliye yazılarının cezaevlerine yazıldığı bildirildi.

Anayasa Mahkemesinin kararı üzerine İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin, Balyoz Davası'nda hüküm giyen sanıklar hakkında verdiği "infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesi" kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

ONLAR ÇIKAMIYOR

İlamat İnfaz Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden, AA'ya yaptığı açıklamada, "Ankara'daki hükümlülerin tahliyeleri için işlemleri yürütüyoruz. Tahliye yazıları yazıldı. Ankara'daki cezaevlerinde bulunanlardan, başka davadan hüküm giyen Ahmet Zeki Üçok, Mehmet Seyfettin Alevcan ve Şafak Yürekli dışındakiler tahliye edilecekler" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Üçok, Alevcan ve Yürekli ile birlikte Balyoz Davası'ndan hüküm giyen Sincan F Tipi Cezaevinde MHP Milletvekili Engin Alan ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına'nın da arasında bulunduğu 21, Mamak Askeri Cezaevinde ise 47 kişi bulunuyor.

DHA/ Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER