Bahadır Erdoğdu Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

Bahadır Erdoğdu Rehabilitasyon Merkezi Açıldı

Bahadır Erdoğdu Rehabilitasyon Merkezi Açıldı
Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, iskanı çıkarılarak ve ruhsatı da alınarak Bahadır Erdoğdu  Zihinsel Engelli  Çocuklar Rehabilitasyon  Merkezini hizmete açtı.

Çok sayıda vatandaşın, belediye başkan yardımcılarının ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde Başkan Zengin kurdeleyi ailelerle birlikte kesti ve sabırlarından dolayı ailelere teşekkür etti. Merkezin eksikliklerinin tamamlandığını belirten Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin yaptığı konuşmada ‘’2 yıldır sürdürdüğümüz  çalışmalar  sonucu  kimsenin buradan rant  sağlayamayacağı  bir ortam yarattık.

 Burada fason açılış yapıp kendine çıkar sağlamaya, rant sağlamaya çalışanları buradan çıkarttım. Sizler için, zihinsel engelli çocuklar için yıllarca cefa çeken insanların yüreğini rahatlatan bir çözüm aradık.  Ben burada engelli ailelerin olduğu Maltepe halkının olduğu bir yönetim istedim. Bu yönetimin denetlenmesi  için içinde benim de olduğum denetim komisyonu oluşturduk‘’ dedi. Merkezin açılışının değişik güçler tarafından engellenmek istendiğini söyleyen Başkan Zengin, ‘’Buradaki işletim şartlarının bu tür merkezler için bir model olacağına inanıyorum. Bugün buranın sağlıklı açılmasını sağladık. Sabırlarından dolayı aileleri kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum. Mesai arkadaşlarımı kutluyorum.

Önemli olan çocukların güvenli sağlıklı bir yuvaya kavuşmasıydı. Artık burası herkesin merkezi‘’ diye konuştu.  Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin merkeze adını veren Bahadır Erdoğdu’ya  sembolik olarak çiçeğini verirken ailelerle bol bol hatıra fotoğraf çektirdi. Merkezin açılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten aileler ‘’Çok modern bir bina oldu. Huzur  ve güven içinde çocuklarımızı buraya teslim edeceğiz. Çocuklarımız çok mutlu okula gitmek için çok istekliler‘’ dediler. 

Maltepe Bahadır Erdoğdu Zihinsel Engelli Merkezi  9.5 dönüm alan üzerine kurulu. İçinde rehabilitasyon havuzundan  at,  tavşan, papağan, kaz, ördek, balık ve köpek de dahil olmak üzere bir çok evcil hayvanın bulunduğu merkezin bahçesinde oyun grupları yer alıyor. Merkezde bedensel, işitme ve zihinsel engelli branşlarında uzman eğitmenler tarafından hizmet ve terapi veriliyor. Merkez, belediye ve sivil toplum örgütleri ile birlikte işletiliyor. Merkezin aylık kapasitesi bin kişi, günlük kapasitesi ise 84 kişi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109