Askeri konvoya saldırı: 10 şehit, 70 yaralı!

Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit sayısı artıyor. Saldırıda 10 asker şehit oldu 70 asker ise yaralandı.

Askeri konvoya saldırı: 10 şehit, 70 yaralı!


Bingöl-Muş karayolu 11 Evler köyü yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Teröristler, konvoyda bulunan ve askerleri taşıdığı belirtilen sivil bir otobüse önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırdılar. Saldırı sonucu 10 asker şehit olurken 70 asker ise yaralandı.

Yaralı askerlerin Solhan Devlet hastanesi ile  Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, saldırı sonrası Muş'taki polis telsizlerinden, Bingöl'deki saldırı olayı karıştığı belirtilen beyaz renkli özel otomobile karşı ekipler uyarıldı.

BAKAN YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, bugünkü terör saldırısında şehit asker sayısının 10'a yükseldiğini, 70 askerin de yaralandığını açıkladı.

Olayın ardından Bingöl'e gelen ve Vali Mustafa Hakan Güvençer ile birlikte yaralı askerlerin bir bölümünü, tedavi altına alındıkları Bingöl Devlet Hastanesi'nde ziyaret eden Bakan Yılmaz, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Yılmaz, saldırıda şehit olan asker sayısının 10'a yükseldiğini, yaralı asker sayısının ise 70 olduğunu belirtti.


BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ


HEPSİ SİLAHSIZDI

Valinin son açıklamasına göre vurulan konvoy izinden dönen askerleri taşıyordu. 3 araç vardı ve askerlerin tamamı silahsız ve sivildi. Olay yeri civarında hava destekli operasyon başlatılırken, hastanedeki yaralılar için Bingöl Belediyesi'nin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapılıyor.

YARALILARDAN 1'İ ERZURUM'DA

 Bingöl-Muş karayolunda seyir halinde olan askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan askerlerden biri, ambulans helikopterle sevk edildiği Erzurum'da tedavi altına alındı.

12 F-16'LAR BÖLGEYİ BOMBALADI

Roket atarlı saldırının ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 12 adet F-16 savaş uçağı PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanı bombalamaya başladı. Diyarbakır'dan kalkan Pars filosuna ait savaş uçakları, saldırıyı gerçekleştirerek olay yerinden kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarını ve sığınaklarını bir bir bombalayor. F-16 savaş uçakları ile birlikte Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden 2 adet de casa tipi askeri kargo uçağı kalktı.


Bingöl'de 10 askerin şehit olduğu, 70 askerin ise yaralandığı saldırıda yaralı askelerden bazılarının isimleri belli oldu.

Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 10 askerin şehit olduğu, 70 askerin de yaralandığı bildirildi.

Saldırıda şehit olan 1 askerin ismi şöyle;

Anıl Eroruç

Saldırıda yaralanan askerlerden 5'i Muş'a 5 getirildi.

Yaralıların isimleri şöyle:

İrfan Yeşilyol
Uysal Çınarcık
Fesih Akın
Abdulkadir Çetin
Fatih Bulu
Erol Can

Yaralılar, Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

haber7.com

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2012, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER