Abdullah Gül'den Çankırıda flaş açıklamalar!

Abdullah Gül, Çankırı'da düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül'den Çankırıda flaş açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankırı'da düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gül, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinden, ABD seçimlerine, Füze tartışmasından K. Irak'a yapılan PKK operasyonuna kadar gündemi yorumladı.

AÇLIK GREVLERİ BİR ÇÖZÜM METODU OLAMAZ

Gül, 58. güne giren açlık grevlerinin bitmesi gerektiğini söylerken Adalet BakanıSadullah Ergin ile yaptığı görüşmeye dair bilgi verdi. Gül, "Herkes herşeyi söylüyor o bedeble sağlıklı bilgi almak için Adalet Bakanı ile görüştüm. Türkiye'de herkesi düşüncelerini açıklayabilir. Yanlış metodlarla çözüm olmaz." dedi. Kuzey Irak'a yapılan askeri operasyon için "her türlü tedbiri almak hakkımız var. " diyen Gül, TSK'nin kendini yeniden yapılandırdığını vurguladı.
hukumeti-bolen-patriot-iddiasi.jpg

BAŞBAKAN'I TERS KÖŞEYE YATIRAN FÜZE AÇIKLAMASI...

Ünlü haber ajansı Reuters'in ortaya attığı Patriot iddiası Başbakan ile bakanını böldü. Erdoğan "yok öyle şey" derken, Bakan Davutoğlu "var" mesajıyla başbakanı yalanladı. (DEVAMINI OKU)

FÜZELER İÇİN KONUŞTU

Gül, Suriye sınırına yerleştirilmesi planlan Patriot füzelerine dair gelen sorulara da yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ters düştüğü füze tartışması için şöyle konuştu:

"Türkiye NATO’nun en eski üyelerinden biridir. Suriye’de çarpışmalar devam ediyor. Bu ülkede kimyasal silahlar olduğu biliniyor. Umarım Suriye Türkiye’ye karşı akılsız bir hareket yapmaz. Ama bu tüp sıcak gelişmeler oldukça bazı tedbirlerin alınması zorunludur. Savunma amaçlı olarak bu tip ihtiyat planlamaları mevcuttur."

OBAMA'NIN KAZANMASI BÜYÜK BAŞARI

Obama'nın yeniden Başkan seçilmesini yorumlayan Gül "Obama'nın yeniden kazanması büyük başarıdır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER