48. KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI KORSANA KARŞI BİR YÜRÜYÜŞLE BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğiyle ve ''Bilgi, Toplumu Çoğullaştırır'' ana temasıyla 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanacak 48. Kütüphanecilik Haftası tünelden Taksim’e şehir bandosu eşliğinde yapılan bir yürüyüşle dün başladı.

48. KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI  KORSANA KARŞI BİR YÜRÜYÜŞLE  BAŞLADI

 

'' BİLGİ TOPLUMU ÇOĞULLAŞTIRIR'' ANA TEMASIYLA DÜZENLENEN 
48. KÜTÜPHANECİLİK HAFTASI  KORSANA KARŞI BİR YÜRÜYÜŞLE  BAŞLADI
      Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğiyle  ve ''Bilgi, Toplumu Çoğullaştırır'' ana temasıyla 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında    kutlanacak 48. Kütüphanecilik Haftası tünelden Taksim’e şehir bandosu eşliğinde yapılan bir yürüyüşle  dün başladı.  Yürüyüşe İstanbul İl Kültür  ve Turizm Müdürü Doc. Dr. Ahmet Emre BİLGİLİ  , Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şube Başkanı Mehmet Manyas, Kütüphaneciler Derneği  Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri, İlçe kütüphanelerinin müdürleri, kütüphanecilik  bölümü öğrencileri katıldı. Nostaljik tramvayda  temsili olarak ayakta kitap okuyan insan figürleri yanı sıra, özellikle  şehir bandosunun çaldığı şarkılar  büyük ilgi çekti.  
    
Yürüyüşe katılanlar zaman zaman  “Kütüphaneleri  keşfedin, Korsanı yok edin”  sloganı attılar.        
    
Yürüyüşe katılan Okyan Toplum Projesi yürütücüsü, Okuma  Araştırmacısı Ferhat Özen,  bütün sunumlarında anlattığı Meçhul Kütüphaneciyle ilgili bir bilgi notunu İstanbul İl Kültür  ve Turizm  Müdürü Doc. Dr. Ahmet Emre BİLGİLİ’ye verdi. Bu bilgi notunun yaşayan  tek tanığı Metin Erksan, “Bu memurun anısına  bir yazıt, bir anıt bile  yok.  Bu toplum, bu etik (ahlak felsefesi) ile  yaşayamaz  ölür.” demişti.
    
(Metin Erksan’ın gün yüzüne çıkardığı, daha sonra onun önerisiyle, Devlet Kitaplığının gazete arşivlerinde   Ferhat Özen’in izini sürdüğü, kahraman  kütüphanecinin yine Metin Erksan’ ın anlatımıyla    gerçek  öyküsü için  www.okuyantoplum.com

Ferhat Özen, kimlik bilgilerine ulaşılamayan bu kütüphane memurunun  ve  tüm adsız kütüphanecilerin anısına bir anıt dikilebilmesi için önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle de görüşecek. 
   
Öte yandan,  48. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, 26 Mart Pazartesi günü 12.30-13.00 saatleri arasında 81 ilde ''Kitabını alan gelsin şehir merkezinde kitap okuyoruz'' etkinliği düzenlenecek. Etkinlikte, şehir merkezleri ve büyük şehirlerin ilçelerinde, toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak için, kütüphaneciler, bilgi ve belge yönetimi bölümü öğrencileri, akademisyenler, yazarlar, çizerler, yayıncılar ve okurlarla birlikte kitap okuyacak.
Kitap okuma etkinliğine, Okul Kütüphanecileri Derneği, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği, BUĞDAY Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Edebiyatçılar Derneği, Çizgi Roman Okurları Platformu, Bir Dolap Kitap, Koza Çocuk Kitaplığı ve Oyuncak Atölyesi, toplum gönüllüsü gençler destek olacak.
 
 

Haber ve Fotoğraflar : Recep Kenan

atasehirweb.com

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER