Yürüyen makinalardan, ''Design'' ödülüne; Arçelik'in büyük başarısı

Yürüyen makinalardan, ''Design'' ödülüne; Arçelik'in büyük başarısı

Yürüyen makinalardan, ''Design'' ödülüne; Arçelik'in büyük başarısı
Yürüyen makinalardan, ''Design'' ödülüne; Arçelik'in büyük başarısı! Bir zamanlar, yüzde 40'lara varan gümrük duvarlarının arkasına saklanarak Türk tüketicisine, yürüyen ve evde mermer makinası gibi ses çıkaran çamaşır makinalarını büyük paralara satan Arçelik, güçlendirdiği ''ar-ge''siyle artık uluslararası büyük başarılara imza atıyor. Türk ekonomisinin amiral gemisi olarak da anılan Arçelik A.Ş.'nin, merhum başbakan Özal'ın gümrük duvarlarını indirmesinin ardından daha çağdaş ve tüketiciye daha saygılı bir firma haline döndüğü dikkat çekiyor. Ürettiği yeni ürünleriyle, uluslararası en prestijli tasarım ödüllerinin de sahibi olan ünlü Türk firması, en son, 4 ürünüyle birden, uluslararası prestijli ''Good Design'' ödülü kazandı.

   
Yürüyen makinalardan, ''Design'' ödülüne; Arçelik'in büyük başarısı!

Bir zamanlar, yüzde 40'lara varan gümrük duvarlarının arkasına saklanarak Türk tüketicisine, yürüyen ve evde mermer makinası gibi ses çıkaran çamaşır makinalarını büyük paralara satan Arçelik, güçlendirdiği ''ar-ge''siyle artık uluslararası büyük başarılara imza atıyor. Türk ekonomisinin amiral gemisi olarak da anılan Arçelik A.Ş.'nin, merhum başbakan Özal'ın gümrük duvarlarını indirmesinin ardından daha çağdaş ve tüketiciye daha saygılı bir firma haline döndüğü dikkat çekiyor. Ürettiği yeni ürünleriyle, uluslararası en prestijli tasarım ödüllerinin de sahibi olan ünlü Türk firması, en son, 4 ürünüyle birden, uluslararası prestijli ''Good Design'' ödülü kazandı.


Arçelik A.Ş., Blomberg ve Grundig markalı 4 ürünüyle, uluslararası alanda düzenlenen ve en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan ''Good Design'' ödülünü alırken, Arçelik markalı 3 ürünüyle de Design Turkey ödülüne layık görüldü.

"The Chicago Athenaeum"un 1950'den bu yana düzenlediği, kendi alanında inovasyon ile tasarımın sembolü olarak görülen, dünyanın en saygın ödüllerinden "Good Design"ın bu yılki yarışmasında, yine birçok ülkeden ünlü tasarım firmaları yarıştı. Yarışmanın jürisi, önde gelen global markaları 'ürün tasarımı' ve 'grafik tasarım' olmak üzere iki ana kategoride değerlendirdiler. Ürün tasarımı kategorisi altında, 35 ülkeden katılan yüzlerce ürün; elektronik, otomotiv, aydınlatma, ofis ve ev mobilyaları başta olmak üzere 19 farklı alanda yarıştı..

Arçelik A.Ş., Blomberg Domino Ocak Serisi, Blomberg Anka Ankastre Fırın, Grundig 40" Rom Led TV ve Grundig 40" Vision 8 Led TV ürünleri ile uluslararası alanda düzenlenen, Amerika'daki 'The Chicago Athenaeum' (Mimari ve Tasarım Müzesi) tarafından verilen "2010 Good Design" ödülünü almaya hak kazandı.

Arçelik A.Ş. ayrıca 3 ürünüyle de Türkiye'de düzenlenen Design Turkey tasarım ödülüne layık görüldü. Arçelik Ankastre Domino Ocak Serisi ve Arçelik 4 Kapı Joker Bölmeli Buzdolabı "İyi Tasarım" ödülü alırken, DesignUM firmasının Arçelik için tasarladığı tost makinesi de Design Turkey Üstün Tasarım Ödülü'ne layık görüldü.

Ürün Tasarımı ve Kavramsal Tasarım olarak iki kategoride verilen Design Turkey 2010 Endüstriyel Tasarım ödülleri geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir törenle sahiplerine kavuştu. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, nitelikli tasarımları teşvik ederken, Türk endüstrisinin stratejilerine yön vermeyi ve toplumda tasarım farkındalığını yükseltmeyi hedefliyor.

Dünyaca ünlü uzmanlardan oluşan 30 kişilik jüri, ön elemeyi geçen başvurular arasından toplam 222 ürünü sektörel bazda değerlendirerek, 'İyi Tasarım Ödülü' ve 'Üstün tasarım Ödülü' olmak üzere 2 kategoride derecelendirdi. Buna ek olarak gelecekte endüstriye yön gösterecek, yenilikçi fikirleri desteklemek amacıyla üretim için programa alınmamış, 8 kavramsal tasarım projesi de 'Kavramsal Tasarım Ödülleri' kategorisinde değerlendirildi. (İHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER