TÜRKİYE’NİN İLK ESNEK FON SEPETİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU

YAPI KREDİ PORTFÖY İLE ALLIANZ YAŞAM VE EMEKLİLİK’TEN TÜRKİYE’NİN İLK ESNEK FON SEPETİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU

TÜRKİYE’NİN İLK ESNEK FON SEPETİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU
TÜRKİYE’NİN İLK ESNEK FON SEPETİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU

YAPI KREDİ PORTFÖY İLE ALLIANZ YAŞAM VE EMEKLİLİK’TEN TÜRKİYE’NİN İLK ESNEK FON SEPETİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU
Yapı Kredi Portföy ile Allianz Yaşam ve Emeklilik, emeklilik planlarını yönetmekte zorlanan müşterileri için Türkiye’nin ilk esnek fon sepeti emeklilik yatırım fonunu hayata geçirdi. “Allianz Yaşam ve Emeklilik A.Ş. Esnek Fon Sepeti Emeklilik Yatırım Fonu” ABD’de 703 milyar dolar büyüklüğe ulaşmış “Target Date” fonlarının yatırım prensiplerinden yola çıkılarak hazırlandı. “Hedef 2035” yaklaşımı ile öncelikli olarak 2035 yılında emekli olacak katılımcılara yönelik tasarlanan fon, varlık dağılımını hedef tarihe kalan süreye göre düzenliyor. Bu sayede katılımcının emeklilik planındaki fon dağılımını değiştirmesine ihtiyaç kalmıyor. Fon, bu disiplinli yaklaşım sayesinde katılımcılarının emeklilik dönemlerinde arzu edilen birikime ulaşmalarını hedefliyor.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcılarının emeklilik planlarının varlık dağılımında ve yönetiminde profesyonel bir yaklaşıma ihtiyaç duyduğunu belirten Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay, “Uzun süreli çalışmalar sonucunda Target Date fonlarının yatırım prensibinin katılımcıların bu ihtiyacına cevap olabileceğini gördük. Böylece, Target Date yatırım anlayışı Türkiye şartlarına uyarlandı” dedi. Alpay sözlerine şöyle devam etti: “Yapı Kredi Portföy olarak yenilikçi ve çözüm odaklı ürün geliştirme çalışmalarımızın başarılı bir sonucunu daha yatırımcılarımıza sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. BES katılımcılarına yönelik stratejik ortağımız Allianz Yaşam ve Emeklilik ile birlikte geliştirdiğimiz ‘Allianz Yaşam ve Emeklilik A.Ş. Esnek Fon Sepeti Emeklilik Yatırım Fonu’ ile uluslararası derecelendirmelerle tescillenen hizmet yelpazemize bir yenisini daha eklemiş olduk. Emeklilik planı içerisindeki fon dağılımını güncelleme fırsatı bulamayan yatırımcılarımıza özel geliştirdiğimiz bu fon, emeklilik vadesine göre risk dağılımını kendisi dengeliyor. Böylece katılımcılar emeklilik planındaki fon dağılımını değiştirmeden birikim yapmaya devam edebiliyorlar.”

Bireysel Emeklilik alanında yepyeni bir bakış açısı geliştirdiklerini belirten Allianz Yaşam ve Emeklilik Genel Müdürü Taylan Türkölmez ise “Türkiye’deki ilk esnek fon sepeti emeklilik yatırım fonunu BES katılımcılarımıza sunmaktan dolayı onur duyuyoruz. Bu fonu stratejik ortağımız Yapı Kredi Portföy ile çıkarmaktan dolayı da ayrıca mutluyuz. Katılımcılarımıza, emeklilik planlarında fon dağılımını değiştirmelerine gerek kalmadan emeklilik dönemlerinde maksimum verimi elde etmeleri için Hedef 2035 felsefesine sahip fonumuz ile kolaylık sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER