Toptan ve perakende yatırımcılarına 100 bin TL destek

Toptan ve perakende iş kollarında faaliyet gösteren ya da bu konuda girişim yapmak isteyen yatırımcılar için 100 bin TL’ye kadar destek veriliyor.

Toptan ve perakende yatırımcılarına 100 bin TL destek

 Toptan ve perakende yatırımcılarına 100 bin TL destek

Toptan ve perakende iş kollarında faaliyet gösteren ya da bu konuda girişim yapmak isteyen yatırımcılar için 100 bin TL’ye kadar destek veriliyor. KOSGEB desteklerinden faydalanmak için uygulamalı eğitim ve iş planı hazırlanması şart koşuluyor.
KOSGEB, girişimcilere farklı alanlarda destek veriyor. Bunlardan biri de toptan ve perakende iş kollarında faaliyet gösteren ya da girişim yapmak isteyen yatırımcıları kapsıyor. Bu iş kolları sayesinde belirlenmiş bir mala tahsis edilmiş mağazalarda yüzlerce çeşit ürün satışına destek verildiği gibi mağazalar dışında tezgah ve pazar yerlerinde de birçok ürünün perakende satışına destek sunuluyor.

UYGULAMALI EĞİTİM

Yeni bir işyeri açmak isteyenlerin KOSGEB hibe ve kredilerinden yararlanmaları için uygulamalı girişimcilik eğitimi alması gerekiyor. Yılın belirli günlerinde verilen ve toplam 32 saatte tamamlanan eğitim, uygulamalı bir kurs niteliğini taşıyor. Katılımcılar, eğitimden sonra açmak istedikleri işyeri hakkında hazırlayacakları iş planlarını KOSGEB’e teslim etmek zorunda. İş planı onaylanırsa işletme kuruluş desteklerinden faydalanmak mümkün. Yapılması istenen iş kolunun KOSGEB tarafından belirlenen iş kolları içerisinde olması gerekiyor.

GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

KOSGEB, girişimci adaylarına; işletme kuruluş desteği adı altında 2 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği olarak 18 bin TL veriyor. Ayrıca 24 ay boyunca işyerinin kirası ve personel masraflarına destek amacı ile 30 bin TL ödeniyor.

Söz konusu destekler hibe ve geri ödemesiz olarak sunuluyor. Ayrıca yeni bir işyeri açan girişimciler teminat göstermek şartı ile 100 bin TL’ye kadar geri ödemeli kredi alabiliyor.

HANGİ ALANLARDA VERİLİYOR

Toptan ve perakende ticaretle ilgili iş yapan veya işyeri açmayı planlayan şu girişimciler desteklerden yararlanabiliyor:

Ücret veya sözleşmeye dayalı toptan ticaret yapanlar
Meyve ve sebze toptan ticareti
Canlı hayvan toptan ticareti
Et ve et ürünleri toptan ticareti
Ev eşyaları toptan ticareti
Giysi ve ayakkabı toptan ticareti
Tekstil ürünleri toptan ticareti
Parfüm ve kozmetik ürünleri toptan ticareti
Kimyasal ürünler toptan ticareti
Elektrikli ev aletleri perakende ticareti
Spor malzemeleri perakende ticareti
Tezgah ve pazar yerleri vasıtasıyla yapılan perakende ticaret
Mağaza, tezgah ve pazar yerleri dışında yapılan perakende ticaret

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER