TOKİ'den 27 Ekim'de açık artırma ile 8 bin liraya dükkan

TOKİ'nin mülkiyetinde bulunan, aralarında 8 bin lira muhammen bedelli dükkan ile 49 bin lira değerinde meskenin de yer aldığı taşınmazlar, yüzde 15 peşinat ve 120 ay vade ile satılacak.

TOKİ'den 27 Ekim'de açık artırma ile 8 bin liraya dükkan

TOKİ'den 8 bin liraya dükkan
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) mülkiyetinde bulunan 179 işyeri ile 136 konutu, 27 Ekim'de düzenlenecek açık artırma ile satacak.

Edinilen bilgiye göre, aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de yer aldığı 35 ilde bulunan işyeri ve konutlar, 27 Ekim'de Eskidji firmasının düzenleyeceği açık artırma ile satılacak. Açık artırmaya sunulan taşınmazlar arasında, 8 bin lira muhammen bedelli dükkan, 49 bin lira değerinde mesken de bulunuyor.

Satışa sunulan taşınmazlar, İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Bursa, Adana, Diyarbakır, Tekirdağ, Denizli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Sivas, Çorum, Ordu, Tokat, Trabzon, Kütahya, Tunceli, Mardin, Bayburt, Van, Yozgat, Gaziantep, Muğla, Eskişehir, Manisa, Sakarya, Mersin, Niğde, Kırşehir, Konya, Kocaeli ve Balıkesir'de bulunuyor.


Peşin ödeme indirim uygulanmayacak Satışa sunulan taşınmazlar yüzde 15 peşinat ve 120 ay vade ile satılacak. Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, hiçbir taşınmaz için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.

Başvuru sırasında, taşınmazların muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olanlar için 2 bin lira, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin lira, muhammen bedeli 100 bin-200 bin lira arasında olanlar için 10 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liranın üstünde olan taşınmazlar için 50 bin lira katılım teminatı alınacak.

252 arsa da satışta TOKİ ayrıca, 26 ilde, toplam 2,88 milyon metrekare büyüklükte 252 arsasını, açık artırma usulü ile satışa çıkardı. 1 Kasım'da yapılacak açık artırmada satışa sunulan arsalardan, 682 milyon lira civarında gelir bekleniyor.

www.eskidji.com internet adresinden de söz konusu taşınmazlar için teklif verebilecekler.

Satışlar peşin ve vadeli yapılacak. Bedeli 15 bin liraya kadar olan taşınmazlarda taksit uygulaması yapılmayacak.

Aile Sağlığı Merkezi kuracak Konut projelerinin yanı sıra ihtiyaç duyulan bölgelere sağlık hizmeti götürmek için de kollarını sıvayan TOKİ, büyük çoğunluğu köylere olmak üzere 94 Aile Sağlığı Merkezi kuracak. İdare, vatandaşların ilaç ihtiyacını düşünerek, merkezlerin yanına eczane de yapacak.

Prefabrik olarak inşa edilecek Aile Sağlığı Merkezlerinde polikliniklerin yanı sıra acil müdahale odası da yer alacak.

Aile Sağlığı Merkezlerinde reçetesi yazılan vatandaşların ilaç ihtiyaçlarının anında karşılanabilmesi için projeye eczane de dahil edildi. Merkezlerde muayene olan vatandaşlar, ilaçlarını da bu eczanelerden alabilecek.    (Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER