Sultanahmet Köftecisi’nin Avrupa Atağı

Açılışa Manchester Belediye Başkanı Tony Lloyd da katıldı. Tarihi köfteci, bu ay Münih’te şube açacak, daha sonraki durak ise KKTC olacak.

Sultanahmet Köftecisi’nin Avrupa Atağı
 Sultanahmet Köftecisi’nin Avrupa Atağı

Açılışa Manchester Belediye Başkanı Tony Lloyd da katıldı. Tarihi köfteci, bu ay Münih’te şube açacak, daha sonraki durak ise KKTC olacak.

İstanbul’un asırlık lezzet durağı, Avrupa’daki ilk şubesini Manchester’de açtı
İstanbul’un asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi, 96 yıllık tarihine yeni sayfa ekleyerek Avrupa’daki ilk şubesini İngiltere’nin Manchester kentinde açtı.

İlk ateşi, bir süre önce Sultanahmet Köftecisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın’ın eşi İsabel Tezçakın tarafından yakılan Manchester Şubesi’nin resmi açılışı yapıldı.

Açılışa katılan Manchester Belediye Başkanı Tony Lloyd, bir asırlık geçmişi olan Türkiye’nin en ünlü markalarından birine evsahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.
Lloyd, oldukça lezzetli bulduğu Türk köftelerini, Manchester’daki Türklerin yanı sıra İngilizlerin de seveceğine inandığını söyledi.

Sultanahmet Köftecisi’nin yurt dışı operasyonlardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mert Tezçakın da başarılı işadamı ve işletmeci Mehmet Nezir Korkut ile İngiltere için master franchise anlaşması yaptıklarını anımsatarak, “Bir işletmenin yurtdışında başarılı olabilmesi için doğru partnerlerle çalışılması gerekir. Uzun yıllar doğru kişiyi bulmak için bekledik ama buna değdi. Markamızın İngiltere’de çok başarılı olacağına, kısa sürede yeni şubeler açacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sultanahmet Köftecisi Manchester Şubesi’nin açılış kurdelesi Belediye Başkanı Tony Lloyd, Mert Tezçakın, Mehmet Nezir Korkut ve British Time Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şah Karataş tarafından ortaklaşa kesildi.

Sultanahmet Köftecisi Genel Müdürü Burak Duman da açılışta hazır bulundu.

Açılışa davetli olarak katılan İngilizler, oldukça beğendikleri Türk köftelerinin Ada ülkesi insanlarının damak zevkine uygun olduğunu söylediler.

İlk yurt dışı deneyimlerini kardeş ülke Azerbaycan'da yaşayan Sultanahmet Köftecisi’nin Bakü'de üç şubesi bulunuyor. 
Avrupa’daki ikinci şube 15 gün içinde Almanya’da Münih’in en prestijli bölgesi Hauptbahnhof’ta açılacak. Münih Şubesi’nin açılışını Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın ile eşi İsabel Tezçakın yapacak. Tarihi köftecinin daha sonraki durağı ise KKTC olacak. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER