Siak, Avrupa’nın Siparişleriyle Hedef Büyüttü!

Türkiye’yi rezervuar ve iç takım alanında üretim üssü haline getiren Tema Grup şirketlerinden Siak A.Ş. başta Fransa, Almanya, İngiltere olmak üzere Batı Avrupa pazarlarından gelen siparişlerle hedef büyüttü.

Siak, Avrupa’nın Siparişleriyle Hedef Büyüttü!
Siak, Avrupa’nın Siparişleriyle Hedef Büyüttü!

Türkiye’yi rezervuar ve iç takım alanında üretim üssü haline getiren Tema Grup şirketlerinden Siak A.Ş. başta Fransa, Almanya, İngiltere olmak üzere Batı Avrupa pazarlarından gelen siparişlerle hedef büyüttü.

Siak A.Ş. aynı zamanda sahip olduğu üretim kapasitesi, inovatif gücü ve tasarım geliştirme kapasitesiyle Avrupalı üreticilerin de gözdesi haline geldi.
 
Yaptığı yatırımlar ve üretim becerisi ile Türkiye’yi rezervuar ve iç takımda üretim üssü haline getiren ve Fransa-Monaco sermayeli Siamp ile joint venture anlaşması imzalamış olan Siak A.Ş., uluslararası pazarlarda yakaladığı büyüme ivmesi sayesinde satışlarını da katladı.  Fransa, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Batı Avrupa pazarlarından gelen siparişlerle 2015 yılında yüzde 22 olan büyüme hedefini revize eden Tema Grup ve Siak A.Ş. yeni uluslararası müşterilerin de radarına girdi.

Siak A.Ş.’nin üretim kapasitesinin yüzde 60’ını Batı Avrupa ülkelerine sattığına dikkat çeken Siak A.Ş Türkiye Genel Müdürü Cemalettin Gürel, “Sahip olduğumuz üretim gücü ve becerisi, tasarım geliştirme kabiliyetimiz bizi rakiplerimizden güçlü kılıyor. Ar-Ge merkezimizde bulunan 250X280 tablalı 3D yazıcımız sayesinde tasarımı yapılan ürünlerimiz anında üretilerek denenebiliyor. Avrupa merkezli firmalar kendi tasarımlarını bize yollayıp prototiplerinin bizim tarafımızdan üretilmesini talep ediyor. İnovatif gücümüz sayesinde yılda 5-6 yeni ürünü piyasaya sürebilme yetisine sahibiz” açıklamasını yaptı.

Avrupa’nın üretim üssü
Üretimde çağdaş üretim anlayışını sembolize eden ‘lean production’ anlayışı ve Kaizen metodunun uygulanması sayesinde sürekli gelişim aynı zamanda iyileştirmelerle Türkiye’yi Avrupa’nın rezervuar ve iç takım üretim üssü haline getirdiklerine dikkat çeken Gürel, “Kapasite kullanım oranlarımız da yüzde 95 seviyesine yükseldi” dedi. 2015 yılı hedeflerini yüzde 22 büyüme olarak öngördüklerini aktaran Gürel, uluslararası müşterilerden gelen talep nedeniyle daha da yüksek büyüme yakalayacaklarını ifade etti.

İhracat becerisi

Tema Grup şirketlerinden Siak A.Ş.’nin  2014 yılı İKMİB verilerine göre, alanında ihracatta 44’üncü sırada yer aldığını hatırlatan Cemalettin Gürel,  şunları söyledi: “Bu durum hem istihdam artışı hem de katma değerli ürün geliştirme ve ihraç etme anlamında Türkiye için gurur verici bir durum.“

Tema Grup şirketlerinden Siak A.Ş ile Monaco merkezli yatırım fonunun yüzde 50-50 ortaklığında kurulan Siamp  S.A. 40 yıllık üretim geçmişine sahip. Siamp  S.A  yılda 450 bin adet gömme rezervuar, 350 bin adet plastik ve asma rezervuar,  2.2 milyon adet PP klozet kapağı, 1 milyon adet termodur klozet kapağı ile 2 milyon adet iç takım üretim kapasitesiyle sektöründe öncü konumda.



Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2015, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109