Emekliler maaşlarına “güncelleme“ istedi

Emekliler alkollü içki, sigara, telefon ve otomobil gibi ürünlere yapılan "güncelleme"lerin emekli maaşlarına da yapılmasını istedi. Emekliler 2012'de maaşlara en az yüzde 20 zam yapılması talebinde bulundu.

Emekliler maaşlarına “güncelleme“ istedi

Emekliler alkollü içki, sigara, telefon ve otomobil gibi ürünlere yapılan "güncelleme"lerin emekli maaşlarına da yapılmasını istedi. Emekliler 2012'de maaşlara en az yüzde 20 zam yapılması talebinde bulundu.

Emekliler maaşlarına "güncelleme" istedi

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Huriye Akcan yaptıkları ortak açıklamada, "Alkollü içki, sigara, telefon ve otomobil gibi ürünlerin vergilerine yaptığı zamlara Maliye Bakanı bunlar zam değil güncelleme diyor. Emekliler de maaşların güncellenmesini istiyor. Fakat veren yok" dedi.

Kasım'da yüzde 9.48'e yükselen yıllık enflasyonun yeniden değerleme oranının yüzde 10.26 olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Yeniden değerleme oranı doğrultusunda taşıt vergileri, harçlar, damga vergisi, cezalar ve değerli kâğıtlar ile defter tutma hadleri yüzde 10.26 oranında artırılacak. Bu oranda her şeye yeniden bir zam daha gelecek. Maaşlarımıza 2012 yılında ise, yüzde 3 artı 3 zam yapılacak, biz senenin başında yüzde 7.26 zarardayız. Her şey bugünkü gibi giderse, yani hiçbir ürüne zam gelmez piyasa olduğu gibi durursa, 2012 Temmuz ayında zararımız yüzde 4.26'ya düşecek" ifadeleri kullanıldı.

Yüzde 20 zam talebi

Hükümetin intibakı yıllardır çıkaramadığına dikkat çekilen açıklamada, "Halâ emeklileri oyalıyorlar. Sadece SSK emeklilerine intibak yapacak Emekli Sandığı ve bilhassa BAĞ-KUR'lu düşük maaşlı emeklileri unutuyor" denildi.

Maaşlara zam geleceği zaman, "Türkiye'de kaynak yok" gerekçesinin hatırladığını savunan Emekli-Sen Genel Başkanı şöyle dedi:

"2011 yılının ilk dokuz ayında 5 milyar 592 milyon dolarlık tarım ürünü ithalatı yapılmıştır. Ülkemizin kaynakları tarım ithalâtına yabancı doktor ve hemşireye vesaire peşkeş çekiliyor. Ülkemiz çalışanına ve emeklilere gelince kaynak yok! Bu kaynaklar ülkemizde kalsa, emeklilerimizin ekonomik sorunları da çözülürdü. Yaşanan enflasyondan emeklileri kurtarmak için emekli maaşlarına en az yüzde 20 zam yapılmalıdır. Biz Türk Emekli-Sen olarak yapılacak Toplu Sözleşme Görüşmelerine en az yüzde 20 zam talebi ile girilmesini istiyoruz."                            Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER