Elektrikte Kayıp - Kaçak oranları tehlikeli boyutlarda

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) %6,91 ile en az kayıp - kaçak oranıda diğer bölgelerden bazılarının onda biri. AYEDAŞ bu sonuçlarla diğer bölgelere model olacak gibi görünüyor.

Elektrikte Kayıp - Kaçak oranları tehlikeli boyutlarda

Recep KENAN/Ataşehirweb
Elektrikte Kayıp - Kaçak oranları tehlikeli boyutlara ulaştı

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) %6,91 ile en az kayıp - kaçak oranında  diğer bölgelerden bazılarının onda biri.

AYEDAŞ  kayıp - kaçak ve tahsilat çalışmasındaki başarılı sonuçlarla diğer bölgelere model olacak gibi görünüyor.

Kayıp - kaçak ile ilgili; Toplu Kaçak Elektrik Kontrolü ve Tahsilatı Takip Çalışması sonrası konuşan AYEDAŞ Genel Müdür Sami KOVANCI: “Günlük olarak yaptığımız çalışmalarımıza ek olarak Şirket bünyesindeki tüm teknik personelin katılımıyla yaptığımız bu ‘Toplu Çalışmalar’ son derece faydalı olmaktadır. ‘Kaçak elektrik kullanımına yönelik verdiğimiz etkin mücadele ve gerçekleştirdiğimiz akılcı yatırımlar sonucu kayıp-kaçak elektrik oranımızı %6,91’e kadar düşürmeyi başarmış bulunmaktayız. Türkiye ortalamasının çok altında olan bu oran ile gelişmiş batılı ülkelerin seviyesi yakalanmıştır.

Kayıp-kaçak elektrik oranımızı düşürmemiz ve %100 tahsilât yapmamız; 2011 yılında 282 milyon gibi yüksek bir kar yapmamızda en önemli etken olmuştur” dedi.

En düşük kayıp-kaçak oranı ile İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AYEDAŞ) bölgesi %6,91 ile birinci.

En çok kaçak elektrik kullanan 6 il

En yüksek kayıp-kaçak oranı ile Diyarbakır-Mardin-Siirt-Şanlıurfa-Batman-Şırnak bölgesinde faaliyet gösteren Dicle Elektrik Dağıtım AŞ.

Dicle bölgesinde 2011'de yüzde 60,96 olarak tesbit edilen elektrikteki kayıp-kaçak oranı,  Vangölü bölgesinde yüzde 46.15, Aras bölgesinde yüzde 22.92, Fırat bölgesinde yüzde 12.59 düzeyinde.

Diğer bölgelerde ise kayıp kaçak oranı yüzde 10.00 ve altında olarak tesbit edildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2012, 22:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER