Elektrik Kayıp-kaçakta en düşük oran yüzde 6.91 ile AYEDAŞ’ın

Kayıp-kaçak elektrik oranını % 6,91’ e düşüren AYEDAŞ, yakaladığı bu oranla da sadece Türkiye'nin değil bir çok Avrupa ülkesinin de önüne geçti. İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ), Tahsilât oranını ise %101,34’ e yükseltti.

Elektrik Kayıp-kaçakta en düşük oran yüzde 6.91 ile AYEDAŞ’ın
Recep KENAN/Ataşeirweb.com
Kayıp-kaçakta en düşük oran yüzde 6.91 ile  AYEDAŞ’ın

2011 yılı sonu itibariyle; Kayıp-kaçak elektrik oranını % 6,91’ e düşüren AYEDAŞ, yakaladığı bu oranla da sadece Türkiye'nin değil bir çok Avrupa ülkesininde önüne geçti. Tahsilât oranını ise %101,34’ e yükselten İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ), bu oranları korumak ve daha iyi seviyeye getirmek için Toplu Kaçak Elektrik Kontrolü ve Tahsilatı Takip Çalışmalarını sürdürüyor.

 AYEDAŞ’ ın mesai saatleri dışında akşam, gece ve hafta sonları yaptığı denetimler ve Toplu Kaçak Elektrik denetimleri elektrik hırsızlığı yapan/yapma niyeti taşıyanlar üzerinde caydırıcı olmaktadır.

    Kayıp-kaçak oranının, OECD ülkelerinde yaklaşık olarak ortalama %8, A.B.D ve Avrupa ülkelerinde ise yaklaşık %7 olarak gerçekleşmesinin kabul gördüğünü varsayarsak AYEDAŞ, %6.91’lik kayıp-kaçak oranı ile OECD ülkelerini geride bırakarak dünyanın en gelişmiş ülkelerinin standartlarını yakalamış olduğu görülmektedir.

En çok kaçak elektrik kullanan 6 il

En yüksek kayıp-kaçak oranı 60,96 ile Diyarbakır-Mardin-Siirt-Şanlıurfa-Batman-Şırnak bölgesinde faaliyet gösteren Dicle Elektrik Dağıtım AŞ.

Dicle bölgesinde 2011'de yüzde 60,96 olarak tesbit edilen elektrikteki kayıp-kaçak oranı,  Vangölü bölgesinde yüzde 46.15, Aras bölgesinde yüzde 22.92, Fırat bölgesinde yüzde 12.59 düzeyinde.

Diğer bölgelerde ise kayıp kaçak oranı yüzde 10.00 ve altında olarak tesbit edildi.

AYEDAŞ Genel Müdürü Sami KOVANCI ‘Toplu Çalışmaların sonucu’

AYEDAŞ Genel Müdürü Sami KOVANCI'nın kayıp kaçak takibi ile ilgili açıklaması; “Günlük olarak yapılan çalışmalara ek olarak Şirket bünyesindeki tüm teknik personelin katılımıyla yaptığımız bu ‘Toplu Çalışmalar’ son derece faydalı olmaktadır.‘Kaçak elektrik kullanımına yönelik verdiğimiz etkin mücadele ve gerçekleştirdiğimiz akılcı yatırımlar sonucu kayıp-kaçak elektrik oranımızı % 6,91’ e kadar düşürmeyi başarmış bulunmaktayız. Türkiye ortalamasının çok altında olan bu oran ile gelişmiş batılı ülkelerin seviyesi yakalanmıştır.
Kayıp-kaçak elektrik oranını düşürmemiz ve %100 tahsilât yapmamız; 2011 yılında 282 milyon gibi yüksek bir kar yapmamızda en önemli etken olmuştur”



AYEDAŞ YETKİLİ ELEKTRİKCİLERİN ADRES VE TELEFONLARI 2

AYEDAŞ YETKİLİ ELEKTRİKCİLERİN ADRES VE TELEFONLARI 1

AYEDAŞ MERKEZ ADRES VE TELEFONLARI


Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2012, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER