Eğer şehir efsanesi değilse Körfez'den Türkiye'ye uçakla para geliyor

Eğer şehir efsanesi değilse Körfez'den Türkiye'ye uçakla para geliyor

Eğer şehir efsanesi değilse Körfez'den Türkiye'ye uçakla para geliyor
Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, son dönemde Arap yatırımcıların Türkiye ilgisinin arttığını belirterek, 'Anlatılanlar şehir efsanesi değilse Türkiye'ye Körfez'den uçakla paralar geliyor. Bizim de kapımızı çalanlar var' diye konuştu

Kentplus markalı konut projeleri ile tanınan Emay İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar, Türkiye'nin yatırımcıların en gözde pazarı olarak görüldüğünü belirterek, 'Özellikle Arap yatırımcının İstanbul ilgisi çok büyük. Anlatılanlar şehir efsanesi değilse Türkiye'ye Körfez'den uçakla paralar geliyor. Bizim de kapımızı çalanlar var. Bizimle olmasa bile keşke başka firmalarla yeni işler yapılsa ve bu paralar yatırıma dönse' diyor.

- Erko ile ortak projeniz Brandium Ataşehir'de ilk etap satışları nasıl?
Brandium'un ilk etabında satışta olan 240 dairenin 200'ünü 15 günde sattık. Şimdi yeni etap satışının hazırlıklarını yapıyoruz. Ramazan sonrasında da piyasada hareket bekliyoruz. İkinci etabı eylüle bırakacağız.

BAE VE KATAR'DAN GELDİLER
- Arap ülkelerinden Türkiye'ye yoğun bir talep var gibi görünüyor. Size de teklif getirenler oldu mu?
Özellikle körfez ülkelerinden bize çok uğrayan oldu. Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'dan firmalarla birlikte neler yapabiliriz diye konuştuk. Şu anda bizden proje bekliyorlar. Biz de hazırlık yapıyoruz. Elimizde bazı araziler var.

Yabancı ilgisinden memnunuz
- Türkiye'de şimdiye kadar yatırım yapmamış gruplar mı bunlar?
Evet. Bizde böyle şeylere çok alışık değiliz. Bugünden yarına sonuç belli olmaz ancak bir 3-4 ay içinde en azından bu yolda devam edip etmeyeceğimiz belli olur. Yabancıların Türkiye'ye ilgisinden çok mutluyuz. Araplarda çok para var. Anlatılan hikayeler şehir efsanesi değilse Türkiye'ye buralardan uçakla paralar geliyor. Bizimle olmasa bile keşke başka firmalarla yeni işler yapılsın, bu parlar yatırıma dönsün.

Newport'un yarısı 3-4 ayda satıldı
- Brandium dışındaki projelerde durum ne?
Kurtköy'deki Newport projesine çok büyük bir ilgi var.
3-4 ay içinde yüzde 50'si satıldı. O bölgedeki projelerin satış hızına baktığımızda satışın 3-4 yıla yayıldığını görüyoruz.
- Kentpus Centrium'da penthouse fiyatları nasıl?
240 bin TL'den 750-800 bin TL'ye kadar çıkan fiyatlar söz konusu. 10 penthouse 20 tane de 1-1 daire satışta.

Ataşehir'de 12 binleri göreceğiz
- En çok İstanbul'un neresi parlayacak?
İstanbul'un en çok parlayacak yeri Ataşehir. Beş sene önce bugünü söyleseler kimse inanmazdı. İşte 5 sene sonra da Ataşehir şimdiden öngörülemeyecek bir noktaya gelecek. O kadar da olur mu diyeceksiniz, evet o kadar olacak. Şu anda metrekare fiyatı 4 binlerde. Orta vadede bu rakam 12 binlere çıkacak.

İstanbul parıl parıl parlıyor
- Neden İstanbul'u tercih ediyor bu firmalar?
Yabancıların Türkiye'ye gelmekteki amacı paralarını değerlendirmek. Tabii Türkiye'ye gelip bir bina yapıp dönmeyi düşünmüyorlar. 'Ne kadar sürede neyi geri alırız'ı hesaplıyorlar. İstanbul şu anda Avrupa'nın en gözde şehirlerinden biri. Mısır'da Libya'da yaşananları görüyoruz. İstikrar içinde neresi var diye baktığınızda çok da fazla bir yer yok. Nüfusun çok olduğu alışverişin yüksek olduğu ticaretin çapının geniş olduğu parıl parıl parlayan bir yer şu anda İstanbul.

Müşterinin prim payını bırakırız
- Fiyatlar ne durumda Kentplus Newport'ta?
1.700'den satışa çıkmıştık. Şimdi 2.000 TL seviyesindeyiz. Tahminimce 2.400-2.500'lerde bu projeyi kapatırız. Bizim bir projeye başlarken en önemli konu başlığımız fiyattır. Lokasyon fiyat ve talep dengesine bakarız. Bu lokasyonda bu daireye müşteri hangi fiyatı verebilir diye düşünürüz. Maliyetiniz A, oradaki diğer projelerin fiyatı B olabilir. Biz oturacak hedef kitlenin alım gücüne bakıyoruz. Ve hiçbir zaman o projenin satılabileceği en yüksek fiyattan satışa çıkmayız. Müşterinin prim payını bırakırız.

İstanbullu İzmir'e girmeli
- 2012'de kesin başlayacağınız hangi projeler var?
İzmir'de bir projemiz olacak. Alsancak'ta çok özel bir noktada büyük bir proje planlıyoruz. Bence artık İzmir'e İstanbul firmalarının girmesi gerekiyor. İzmir'in farklı bir açılıma ihtiyacı var. Zaten hükümet de İzmir'e çok önem vermeye başladı. Bunun mutlaka bir sonucu olacak.
akşam.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER