Doğal ve Organik Ürünler Dünya’ya Açılıyor

500 Milyon Dolarlık Doğal ve Organik Ürünler Pazarı Exponatura İle Dünya’ya Açılıyor

Doğal ve Organik Ürünler Dünya’ya Açılıyor
 Doğal ve Organik Ürünler Dünya’ya Açılıyor

500 Milyon Dolarlık Doğal ve Organik Ürünler Pazarı Exponatura İle Dünya’ya Açılıyor
Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, dünya genelinde doğal ve organik ürünlere olan talep her geçen gün artıyor. Gıdadan, kozmetiğe, bitkisel tedavi ürünlerinden bebekler için diş temizleme mendiline kadar birçok doğal ve organik ürün tercihlerde ilk sırayı alıyor. Dünya’da GDO’lu üretime tepki artarken doğal ve organik üretim alanı ve üretici sayısı da bu büyük talebe paralel giderek artış gösteriyor. Türkiye’deki 500 milyon dolarlık doğal ve organik ürünler pazarında 60 binin üzerinde üretici yer alırken ihracat miktarı ise yaklaşık 400 milyon dolar. Geçmişten günümüze katlanarak büyüyen bu sektörün Türkiye’de uluslararası alanda gerçekleşen en büyük fuarı Exponatura’16, 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde “Bal Yılı” konsepti ile gerçekleşecek. Exponatura’16, giderek büyüyen sektöre ait farkındalığı artırmayı, yurt içi ve yurtdışından ağırlayacağı katılımcı firmaları profesyonel ziyaretçilerle buluşturarak global ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından bu yıl 8.cisi düzenlenen Exponatura’da doğal ve organik yiyecekler, içecekler, diyabetik ürünler, bitkisel ilaçlar, vitaminler ve bitkisel kozmetik ürünleri gibi birçok ürün grubunun yanı sıra “Bal Yılı” konsepti kapsamında doğal bal çeşitleri ve arıcılık ürünleri de yer alacak. Fuarda gıda üreticileri ve satıcıları, doğal ürün ve ithalatçıları, eczaneler, doğal ürün mağazaları, çiftlik ürün mağazaları, organik ürün alıcıları, sağlık ürünleri mağazaları, kozmetik mağazaları, sağlık merkezleri, güzellik salonları, hammadde üreticileri ve alıcıları, distribütörler, ithalat ve ihracat yapanlar, zayıflama merkezleri, gıda toptancıları vb. birçok kurum ve işletmeler sektörün farklı alanlardaki temsilcileri ile bir araya gelecek.

Türkiye’de son dönemde çok geniş bir ürün yelpazesine ulaşan doğal ve organik ürünler pazarı, son 10 yıldır çift haneli büyümesiyle dikkat çekiyor. Önümüzdeki 5 yılda meyve-sebze, tekstil, bakliyat, kuru yemiş, meyve suyu gibi farklı kategorilerde her yıl ortalama yüzde 15 ile 35 arasında büyüme öngörülüyor. Üretimin yüzde 90’ının ihraç edildiği iç piyasada dev şirketler de bu alana yatırım yapmayı sürdürüyor. Pazarda gelecek vaad eden ürün gruplarının başında ise bebek gıdaları geliyor.

Etkinlikler, Konferanslar ve Yarışma Exponatura’da
Exponatura kapsamında fuar alanında düzenlenecek “Şehirlerde Doğal Yaşam Arayışları” konulu konferansta bal ve diğer arı ürünleri ile ilgili “Bal Yılı” temasına özel oturumlar gerçekleşecek. Konferansın yanı sıra birçok farklı kategoride başarılı çalışmaların ödüllendirileceği ‘Green Star Awards – Doğal Yaşam Ödülleri’, Exponatura Sport, Exponatura International Pavillon ve Exponatura Shop olarak ayrılan özel alanlar ile fuarın sunduğu iş fırsatlarını maksimum düzeye taşımak, katılımcılar ve distribütörle / alıcılar için verimli bir iş platformu oluşturmak amacıyla yurtiçi-yurtdışı heyetlerin davet edileceği “Distributor- Buyer Wanted Program”, fuar kapsamında gerçekleşecek özel etkinlikler arasında yer alıyor.

Exponatura’15 yoğun ilgi gördü
Bin bir çeşit sağlıklı ve doğal ürün sergileyen 185 firmanın organik ürünleri, kozmetik bakım malzemeleri, bitkisel kürleri ile katıldığı Exponatura’15, 4 gün boyunca hem profesyonel alıcıların anlaşmalarına hem de halkın yoğun ilgisine sahne oldu. Almanya, Hollanda, Fransa, Çin, Suudi Arabistan, Malezya, İran’ın da aralarında bulunduğu 21 ülkenin ilgi gösterdiği fuarı yurtiçi ve yurtdışından 15 bin 324 kişi ziyaret etti.

TUREKS ULUSLARARASI FUARCILIK HAKKINDA:
1994 yılından beri fuar organizasyonundan deneyimli ekibiyle, yurtiçinde uluslararası ölçekte fuarlar gerçekleştiren Tureks Uluslararası Fuarcılık, 2003 yılında kurulmuştur. Türkiye ve Orta Doğu’da sektörel fuarlar organize eden Tureks, başarılı ve deneyimli organizasyon kadrosuyla alıcı ve satıcıları bir araya getirmekte, ulusal ve global ticarette fayda sağlama misyonu ile yeni projeleri gerçekleştirmeye devam etmektedir. Tureks Uluslararası Fuarcılık, titiz ve kapsamlı çalışmalarıyla sektörlerin üreticisi ve tüketicisinin yanı sıra akademik ve kamusal alandan profesyonellerin de bir araya gelmesini sağlayarak önemli iş bağlantılarına aracı olmakla birlikte bulunduğu sektörlerin gelişimine katkı sağlamaktadır. Tureks Uluslararası Fuarcılık, ülke ekonomisine katkı sağlayan, hizmet verdiği sektörlerde değer yaratan global bir fuar şirketi olma yolunda ilerlemektedir.

İSTANBUL, ORGANİK PAZARLAR, ADRESLERİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER