Denizcilik Teknolojileriyle İlgili Projelere Destek

TÜBİTAK'ın Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında, katıldığı MARTEC II projesi kapsamında, denizcilik teknolojileriyle ilgili alanlardaki Ar-Ge projelerinin destekleneceği uluslararası bir çağrı başlatılmıştır. 30 Nisan 2013 Proje önerilerinin son teslim tarihidir.

Denizcilik Teknolojileriyle İlgili Projelere Destek

Proje, denizcilik teknolojileri alanındaki ulusal, bölgesel ve Avrupa ülkeleri arasındaki araştırma programlarının ve politikalarının, geniş bir eşgüdüm ve bütünlük içinde yürütülmesini desteklemeyi ve geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Çağrıya Katılan Ülkeler: Türkiye, Almanya, Belarus, Danimarka, İngiltere, İspanya, İsveç, İzlanda, Finlandiya, Fransa, Litvanya, Norveç, Polonya ve Romanya'dır.

Çağrı kapsamında denizcilikle ilgili desteklenebilecek Ar-Ge projelerine yönelik örnek konular:

1.Gemi İnşaatı: Yeni gemi çeşitleri ve yapılar, gemi tasarımı ve yapımı, üretim süreci ve teknolojisi vb.
2.Deniz ekipmanı ve hizmetler: Köprü düzenekleri, bilgi ve iletişim sistemi teknolojileri, telematik uygulamalar, motor ve itki düzenekleri, otomasyon düzenekleri, kargo, bakım vb.

3.Su ürünleri: Platform ve cihaz geliştirme, açık deniz balık çiftlikleri, yeni nesil balık çiftlikleri, uzaktan algılama, çözümleme (analiz) uygulamaları, bilgi ve iletişim teknolojileri, otomasyon ve izleme vb.

4.Çevresel etki: Yakıt ve enerji tüketiminin azaltılması, yosunlanma önleme balast suyu, dalga, atık yönetimi, geri dönüşüm, izleme, kirlenmenin engellenmesi, gürültü ve titreşim vb.

Proje önerilerinin sunulması sürecinde www.martec-era.net/opencall internet adresindeki form İngilizce doldurulacak ve ortak kuruluşlar adına, proje koordinatörü tarafından, 30 Nisan 2013 (saat 17:00 CET1) tarihine kadar MARTEC sunucusuna (www.martec-era.net/login) yüklenecektir.

Not: Çağrıya katılan Türk firmalar, uluslararası başvuru ile eş zamanlı olarak, TÜBİTAK'ın 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programına başvurmalıdır. Sunulacak projelerde en az bir yabancı proje ortağı kuruluşun olması şarttır.

Programda hibe şekilde destek verilmektedir. Destek oranı büyük firmalar için %60, KOBİ’ler için %75’tir. Programa, Türkiye’de yerleşik tüm sermaye şirketleri başvurabilmektedir.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2013, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER