Bankalara 1 kuruş bile borçlanmayın!

Bankaya borcunun üzerinde miktar yatıran vatandaş, yılla sonra icralık oldu.

Bankalara 1 kuruş bile borçlanmayın!
Hesabında kalan 40 kuruşluk borcuna 152 lira 85 kuruş borç gelen M.E. 153 lira olarak borcunu yatırdı fakat banka ile hesabı yine kapanmadı. Banka kalan 15 kuruşun faizini saat 17.00'den sonra hesaplayacağını belirterek yine hesabı kapatmadı. Hesabının kapatıldığını düşünen M.E. yıllar sonra kapısına gelen icra kağıdı ile adeta şok oldu. M.E. Şikayetvar.com'a gönderdiği şikayet ile bankanın üç kuruşluk oyununu şikayet ederek bankada hesabı olan tüketicileri uyardı.

“Banka ile hesabımız bitmiyor” diyen M.E. bankanın kuruş oyunlarının mağduru oldu. Yaşadığı şaşırtıcı olayı paylaşan şikayetçi bankada hesabı olanları uyardı. Bankaya fazla para yatırdığı için icralık olan şikayetçi yaşadıklarını şöyle aktardı:

40 KURUŞ BORCA 152 LİRA CEZA

“Önceki çalıştığım kurum ile alakalı banka hesabım vardı. İş yerinden ayrılınca hesabımı kapatmak için bankaya gittim. Banka ile hesabım kapandı diye düşünürken kalan hesapta 40 kuruş borcum kaldığı ve bankadan tebligat gelmediği bilgilendirilmediğim için kalan hesabımda kuruş faizleri ile birlikte 152 lira 85 kuruş olmuş. Aradan geçen yıllar boyunca bankadan beni arayan soran da olmadı. Bankadan yıllar sonra mail geldi ve borcumu 3 gün içinde ödemem gerektiği kaydedildi. Kapatın dediğim hesabı kapatmamışlar ve birde 40 kuruşluk borcuma 152 lira 85 kuruş borç çıkarmışlar. Ekstre+BSMV ücreti altında her ay bir kesinti yapmışlar. Hesabı kapatıp kurtulayım dedim ve 153 lira olarak borcumu ödedim. Fakat yine bankanın oyununa gelmişim. Hesabım kapandı diye düşünürken bankadan yıllar sonra icra kağıdı geldi. Nedenini araştırdığımda ise ilginç bir sonuca vardım. Banka çalışanları “Hesabınız kapatılmamış çünkü paranın faizi saat 17.00'den sonra hesaplanır” yanıtını verdiler. Buna göre hesap kapatılmadığı için 15 kuruş eksiye düşmüş ve yıllar sonra o borç katlandıkça katlanmış.Bir de bu borçtan dolayı icraya vermişler.”

YAZILI BİR  BELGE MUTLAKA ALIN

Hesaplarda kalan kuruşlar nedeni ile kapatılmayan hesapların yıllar sonra büyük meblağlarda borç olarak geri döndüğüne dair çok fazla şikayet aldıklarına dikkat çeken Şikayetvar.com Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, bankada hesabı olanlara “Banka şubesine bizzat giderek müracaat etseniz bile banka hesabınızı kapatmayabilir. Hesabınızın kapatılması yazılı müracaat yapılması daha uygundur. Hesabınızın kapatıldığına dair yazılı bir belgeyi mutlaka alın” diye uyardı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2012, 22:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER