ARES TERSANESİNİN BAŞARI HİKAYESİ

ARES Tersanesi 2017 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen birinci firması seçildi.

ARES TERSANESİNİN BAŞARI HİKAYESİ

ARES TERSANESİNİN BAŞARI HİKAYESİ

ARES Tersanesi 2017 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen birinci firması seçildi.


ARES Tersanesi 2006 yılında, atadan denizci olan Trabzon, Sürmeneli Kalafatoğlu ailesi tarafından kurulmuş, küçük gezi teknesi ve yat imalatları ile üretime başladı. Alüminyum, çelik ve kompozit tekne üretimi alanlarında kazandığı tecrübe ile askeri ve yarı askeri tekneler ile iş teknesi imalatı alanında uzmanlaştı. 


ARES, toplam 40.000m²’si kapalı üretim alanı olmak üzere iklimlendirilmiş 5 adet üretim tesisi, çekek yeri, metal, kompozit ve marangoz atölyeleri, boya fırınları, eğitim dershaneleri, modern ofis alanları ve mobilya fabrikası ile Antalya Serbest Bölge’de hizmet veriyor.


Yaptığı yatırımlar ile büyük bir çoğunluğu ihracat olmak üzere deniz kuvvetleri, sahil güvenlik komutanlıkları, deniz polisi, liman emniyet ve gümrük muhafaza müdürlükleri için önemli sayıda tekne satışı gerçekleştirdi. Bugüne kadar gemi ihracatı yapılan başlıca ülkeler arasında Katar, Umman, Bahreyn, Nijerya, Gürcistan, Tanzanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan bulunuyor.


ARES, Milli Savunma Bakanlığınca NATO ve Milli Gizlilik Dereceli Tesis Güvenlik Belgesi, askeri gemi inşası için Üretim İzin Belgesi ve kalite yönetim sistemi belgelerini alarak milli askeri projelerde Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Teşkilatına destek vermeye devam ediyor.


2014 yılında Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirilen Süratli Karakol Botları ve Açık Deniz Karakol Gemileri Projesi, sınıfında Türkiye’de yapılan en büyük askeri gemi ihracat bağlantısı oldu. Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa edilen ARES 150 HERCULES Açık Deniz Karakol Gemisi, Türkiye’de bugüne kadar inşa edilmiş en büyük kompozit gövdeli askeri gemi ve hizmete girmesini müteakip, 2016 yılında dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi ünvanını aldı. 


2017 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen birinci firması seçildi. Artvin'den Hatay'a kadar Türkiye'nin tüm kıyı bölgelerinde faaliyet gösterecek olan 122 adet Yüksek Süratli Kontrol Botu Projesi ile gemi inşa tarihindeki en büyük seri üretime imza attı. Umman’a 14 adet ARES 85 HERCULES Süratli Devriye Botu Projesi ile ilk askeri gemi ihracatını gerçekleştirdi. 


Tamamıyla milli sermayesi ile bugüne kadar çeşitli ebatlarda 100’den fazla gemi inşa etmiş olan ARES Tersanesi, Avrupa’nın en büyük kompozit ve alüminyum gemi inşa tersanelerinden biri olmuş, Türkiye’nin sektörden bağımsız en hızlı büyüyen şirketi ve en büyük gemi ihracatçısı konumuna gelmiştir.
 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2024, 22:24

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER