AIR ARABIA EGYPT, SABİHA GÖKÇEN’DEN İSKENDERİYE’YE UÇUŞ BAŞLATTI

AIR ARABIA EGYPT, SABİHA GÖKÇEN’DEN İSKENDERİYE’YE UÇUŞ BAŞLATTI

AIR ARABIA EGYPT, SABİHA GÖKÇEN’DEN İSKENDERİYE’YE UÇUŞ BAŞLATTI
AIR ARABIA EGYPT İLE SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDAN, İSKENDERİYE’YE 90 EURO’DAN BAŞLAYAN FİYATLARLA TARİFELİ SEFERLER BAŞLADI

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın ilk ve en büyük düşük maliyetli taşıyıcısı olan Birleşik Arap Emirlikleri havayolu şirketi Air Arabia’nın üçüncü şirketi Air Arabia Egypt’ın;  İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan, İskenderiye’ye karşılıklı tarifeli düzenlenen seferler başladı. Air Arabia Egypt’ın İskenderiye seferlerine başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan İSG CEO’su Gökhan Buğday, “Air Arabia Egypt’ın, Türkiye’deki ve havalimanımızdaki fırsatları göz önünde bulundurarak hızlı büyümesi bizleri sevindiriyor. Sabiha Gökçen 2011’in sadece ilk çeyreğinde yolcu trafiğini %28 yükselterek hızlı büyümeye devam ediyor. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Sabiha Gökçen yeni havayolları ve yeni destinasyonlarla hız kesmeden yoluna devam edecek” dedi.
Air Arabia Egypt, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan, İskenderiye’ye karşılıklı tarifeli düzenlenen seferler başladı. Uçuşlar; 24 Haziran tarihinden itibaren, haftanın iki günü 162 yolcu kapasiteli Airbus A320 ile İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ile İskenderiye arasında 90 Euro’dan başlayan fiyatlarla gerçekleştirilecek.

İskenderiye’den İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na inen ilk tarifeli uçuşun onuruna; Air Arabia Egypt COO’su Ali Al Hamdany, Air Arabia Egypt Genel Müdürü Jassim Al Kooheji, Air Arabia Türkiye Genel Müdürü Nüket Angın, İSG CEO’su Gökhan Buğday, Mısır Başkonsolosluğu yetkilileri ile havalimanı protokolünün katılımıyla kokteyl düzenlendi.

Gökhan Buğday, “Air Arabia Egypt’ın, Sabiha Gökçen’deki fırsatları göz önünde bulundurarak hızlı büyümesi bizleri sevindiriyor”
“Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın ilk ve en büyük düşük maliyetli taşıyıcısı olan Birleşik Arap Emirlikleri havayolu şirketi Air Arabia; 2005 yılında başladığı İstanbul seferlerine, 2009 yılında Fas merkezli ikinci şirketi Air Arabia Maroc ile devam etmişti. Bugün ise; üçüncü şirketi olan Air Arabia Egypt ile İstanbul’dan İskenderiye uçuşlarını başlattı. Bu noktada; Air Arabia Egypt’ın, Türkiye’deki ve havalimanımızdaki fırsatları göz önünde bulundurarak hızlı büyümesi bizleri sevindiriyor” dedi.

İSG CEO’su Gökhan Buğday: ”Modern altyapımız, teknolojik üstünlüğümüz, konforlu mekanlarımız, rötarsız uçuş sağlamamız nedeniyle havalimanımız yolcular için adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Halen Türkiye’de 26 noktaya, dünyada ise 68 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz” diyerek görüşlerini ifade etti.
2011’in sadece ilk çeyreğinde yolcu trafiğini %28 yükselterek hızlı büyümeye devam ettiklerini hatırlatan Gökhan Buğday, İSG’nin yeni havayolları ve yeni destinasyonlarla yoluna hız kesmeden devam edeceğini belirterek, sözlerini tamamladı.

Ali Al Hamdany, “Türkiye bugün Turizm ve İş Dünyasında bölgeye liderlik ediyor”

Tören sırasında söz alan Air Arabia Egypt COO’su Ali Al Hamdany, “Air Arabia Egypt’in Istanbul seferlerine başlamasını kutladığımız bu özel günde karşınızda bulunmak büyük bir onurdur. Air Arabia Egypt uçuşlarına Haziran 2009 tarihinde başlamış olup bugüne kadar bölgede büyümeye devam etmektedir. Türkiye’nin öncelikli uçuş listemizde bulunmasının tek sebebi muhteşem tarihi ve medeniyetler geçmişi değil aynı zamanda büyüyen bir ekonomisinin ve büyük bir potansiyelinin olmasıdır. Türkiye bugün Turizm ve İş Dünyasında bölgeye liderlik etmektedir. Türkiye, Air Arabia ailesine yabancı değildir, Mısır seferlerine ilave olarak; Air Arabia, Sharjah ve Casablanca’dan da İstanbul’a seferler düzenlemektedir. Bu sebeplerden ötürü, İstanbul hizmet sunmaktan gurur duyduğumuz merkez şehirlerden biri haline gelmiştir” dedi.

Defalarca Ortadoğu’nun en iyi “Düşük Maliyetli Havayolu Şirketi” ödülünü almış bir marka olduklarını ifade eden Ali Al Hamdany, “Günümüzde toplumun her kesiminin kaliteyi hesaplı almak istemesi doğrultusunda hedef kitlemizin her geçen gün güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğinden emin olabilirsiniz. İstanbul seferlerimize başlamış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz, sizleri en kısa zamanda uçuşlarımızda ağırlamayı temenni ederiz” diyerek sözlerini noktaladı.
90 Euro’dan başlayan fiyatlarla İskenderiye’ye uçmak mümkün

Air Arabia Egypt; Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, Cuma ve Pazar günü olmak üzere haftanın iki günü 90  Euro’dan başlayan fiyatlarla yolculara hizmet sağlayacak.

Bilgi Notu:
Limak Yatırım (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008’de devraldı. İstanbul Sabiha Gökçen’in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon Euro’luk yatırım yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen’in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin m²’lik yeni terminal binası ve ekleri uluslararası normlarda, modern bir mimari anlayışı ile çevreci bir yapı olarak inşa edildi ve 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER