Ağaoğlu’nun şirketini Dap Yapı Satın Aldı

DAP Yapı, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Eltes İnşaat Tesisat Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi satın aldı.

Ağaoğlu’nun şirketini Dap Yapı Satın Aldı
Ağaoğlu’nun şirketini Dap Yapı Satın Aldı

DAP Yapı, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Eltes İnşaat Tesisat Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi satın aldı.

Dap Yapı, İstanbul Kartal’da Emlak Konut GYO arsasında inşa ettiği gayrimenkul projesinde Eltes ile ortak olarak yola çıkmıştı. Aralık 2012’de yapılan ihaleyi 1 milyar 335 milyon liralık hasılat taahhüdü ile en yüksek teklifi veren Dap Yapı-Eltes ortaklığı ihaleyi kazanmıştı.

İstMarina projesi için el sıkışan Ağaoğlu ve DAP Yapı’nın ihale için başlayan ortaklık yapısı kısa süre sonra değişmişti. Kartal’daki projede yüzde 51 hak sahibi olan Ağaoğlu şirketlerinden Eltes İnşaat’ın payı yüzde 0.50’ye düşmüş, Dap Yapı’nın payı yüzde 99.50’ye çıkmıştı. Dap Yapı,  28 Nisan’da temsili bir oranla projede kalmaya devam eden Eltes İnşaat Tesisat Sanayi  Ve Ticaret Anonim Şirketi hisselerinin yüzde 100’ünü satın alarak bünyesine kattı.

ŞİRKET ATIL DURUYORDU


DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz satın almaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Dap Yapı olarak ilk proje ortaklığımızdı. Eltes, ihalede yeterlilik oranı için bulunuyordu. Neticede sorumluluk bizdeydi ve başından bu yana süreci biz yönettik” dedi. Satış talebinin Ziya Yılmaz’dan geldiğini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Eltes 5 yıldır atıl duran bir şirketti. İş bitirme oranı fazla. Dap Yapı’dan talep gelince sattık. Eltes ile Ziya Yılmaz’ı süper lige taşıdık” dedi. 1981 yılında kurulan Eltes İnşaat, 500 bin metrekare üzerinde inşaat alanı imalatı gerçekleştirdi.   Eltes İnşaat’ın gerçekleştirdiği projeler arasında, Ümraniye’de Eltes Güneşi ve Eltes Gold, Ataşehir’de 285 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 3 bin konut ve Ağaoğlu’nun Ümraniye’deki iş oteli bulunuyor.

Kaynak/hurriyet.com.tr

İNŞAAT FİRMALARI ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER