22 yaş üzeri Hurda araç vergilerine af geliyor

22 yaş üzerinde aracı olan ve hurdaya ayıranların, birikmiş vergi, trafik ve diğer tüm cezaları silinecek.

22 yaş üzeri Hurda araç vergilerine af geliyor

TBMM’den geçen amme alacakları yasası ile 22 yaş üzerindeki araç sahiplerine mali af geldi. Eski model araçların hurdaya ayrılmasını teşvik eden düzenleme uyarınca, 22 yaş ve üzerindeki taşıtlar, sahiplerince hurdaya ayrılırsa, vergi, trafik ve diğer tüm cezaları silinecek.

Yasa yürürlüğe girdikten sonra taşıt sahipleri, araçlarını il özel idarelerine veya Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesine bedelsiz olarak verip tescil kaydından düşebilecekler. Bu durumda taşıt sahipleri motorlu taşıtlar vergisinin yüzde 25’ini ödeyecek ve araç için geri kalan vergi, gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ile trafik cezalarının tamamı da affedilecek.

AFFIN AFFI DA GELDİ

Bir süre önce çıkarılan 6111 sayılı ‘’Vergi barışı affı’’ yasası kapsamında da yeni bir af getiriliyor. Çıkarılan bu yasa ile, vatandaşların başta vergi ve sigorta primi olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçları taksitlendirilerek yeniden yapılandırılmıştı. Ancak taksitlerini ödemeyenler bu kanundaki haklarını kaybetti. Yeni yasa ile bu hakkını kaybetmiş olanlar 4 ay içinde gecikme zammını da öderlerse tekrar kapsama alınacaklar.

İBADETE VERGİ İNDİRİMİ

Yasa ile cami yaptıran ve yapımı için yardım edenlere de vergi kolaylığı sağlanıyor. Cami, kilise, havra gibi ibadethaneler ile Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde Kur`an Kursu yaptıranlar, masraflarını gelir ve kurumlar vergisinden düşebilecek. İbadethaneleri tamir ettirenler de, aynı istisnadan yararlanacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2012, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER