2016 Hurma fiyatları

Hurma sıcak iklimlerde yetişir. Peki hep bu sorular merak edilir hurmanın faydaları nelerdir? ve Hurma fiyatları kaç liradan satılıyor.

2016 Hurma fiyatları
2016 Hurma fiyatları

Hurma sıcak iklimlerde yetişir. Peki hep bu sorular merak edilir hurmanın faydaları nelerdir?  ve Hurma fiyatları kaç liradan satılıyor


Ramazan ayına sayılı günler kala tezgahlardaki yerini alan hurmaya vatandaşlar talep göstermeye başladı. Pazarda her bütçeye göre hurma bulunuyor. Ramazan ayından akla gelen ilk şey hurma. Biz bütün hurmaları Türkiye’ye Suudi arabistan’dan getiriliyor. Bunların içerisinde Ürdün’den gelende var. Hurma Ramazanda sofralarımızın vazgeçilmez bir ürünüdür. 


HURMA FİYATLARI

Hurma fiyatları her yıl oluşan talep, toplanılan mahsül, hurmanın kalitesi ve menşei gibi birçok parametreye bağlı olarak belirlenir. Hurmanın birçok çeşidi bulunur. Ülkemizde en çok tercih edilen hurma Medine Hurmalarıdır. Mucizevi olarak bilinen Acve hurmaları da çok sevilir. İran Hurmaları, Meşruk hurmaları ve Sufri Hurmaları gibi birçok hurma çeşidi bulunur. Kilosu 10 liradan başlayan Hurma fiyatları kalitesine göre 100 liraya kadar çıkmaktadır.

ACVE (PEYGAMBER) HURMASI 80 civarında fiyattan başlıyor.
KUDÜS HURMASI (Jumbo) 40 45 lira arası değişiklik gösteriyor.
CEVİZLİ HURMA 45 TL civarında olacak
BADEMLİ HURMA 40 Liradan başlayacak
KUDÜS HURMASI (Large) 40 TL
MEBRUM DUBLE HURMASI 35 TL
MEBRUM 1 HURMASI 30 TL
SİYAH MEDİNE HURMASI 30 lira olacak.
TAZE (YAŞ) HURMA kilosu 30 liradan başlıyor.
HUDRİ HURMASI 28 liradan başlıyor
MEBRUM 2 HURMASI 28 lira olacak.
SUGİ (SUGAY) HURMASI 27 - 30 lira arası olacak.
MEBRUM 3 HURMASI 23 lira olması bekleniyor.
MEŞRUK HURMASI 23 liradan satışı başlayacak.
MEDİNE ŞUGAY HURMASI 20 lira olacak.
MEDİNE SUKKARİ HURMASI (AÇIK) 15 liradan başlayacak.
TUNUS HURMASI (Dallı) 13 lira olacak.
HURMA ŞEKERİ 12 TL den satılacak.
TUNUS HURMASI (Naturel) fiyatları 12 - 15 TL arası değişiyor.
TUNUS HURMASI 12 lira dan başlıyor.
CEZAYİR HURMASI 8 liradan başlıyor
BAĞDAT HURMASI 8 lira olacak
İRAN HURMASI 10 liradan başlıyor.


HURMA

Hurma sıcak iklimlerde yetişir. Peki hep b sorular merak edilir hurmanın faydaları nelerdir?  ve Hurma fiyatları kaç liradan satılıyor. bu soruların cevabı haber içeriğinde olacak. Öncelikle Hurma nedir? Hurma sekiz bin yıldır varlığını sürdürmektedir. Hurma için iki önemli unsur çok önemldir. Biri su diğeri ise sıcak havalardır. Soğuk havalarda hurma yetişmez. Hurmanın yetişebilmesi için sıcak güneş enerjisine ihtiyacı var. Hurma için şöyle bir söz söylemiştir.“kökü sudan, tepesi güneşten ayrılmaması gerekir.” Bunu şu şekilde de ifade etmişlerdir. “Hurmanın ayağı cennette başı ise cehennemde olmalıdır.” diye bahsedilmiştir. Genellikler hurmalar Ramazan ayında sofralarımızın vazgeçilmezi olur. Müslümanlıkla Hurma çok önemli bir yer tutar. İftarlar genellikle su veya hurma ile açılır.Hurma meyve olarak çok yararlı bir gıdadır. Onda insan bünyesi için gerekli her şey vardır. Yağ, protein, vitamin, mineraller vs. sizin bir çok şeyi yeyip alabileceğiniz bu ihtiyaçları hurma tek başına karşılar. Ramazan ayında sofraların vazgeilmezi olan Hurmanın faydaları nelerdir, hurma fiyatları ne kadar oldu bu senenin hurma fiyatları 


HURMANIN FAYDALARI NELERDİR
-Hurma besleyici değeri oldukça yüksek olan içinde en temel vitaminler barındıran bir gida maddesidir.
-Oldukça besleyici bir besin değerine sahiptir. Zengindir ve yorunluğu alır. 
-İçinde B9 vitamini yani Folik Asit, ve proteinleri barındırır. 
-Bedensel olarak zihninizi açar. 
-Vücuda enerji verir. 
-Kansızlığa iyi gelir ve vücütta kan yapar. 
-Kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, demir ve sodyum mineralleri ile meyve şekeri açısından da zengin bir besindir. -Karaciğeri güçlendirir.
- Hamile ve yeni doğum yapmış olanların kendilerini toparlamasına çok yardımcı olur. Hamile kadının bebeğini besler, yapısındaki potasyum çocukların büyümesini sağlar. 
-Anne sütüne iyi gelir ve artırır.
-Ülsere ve böbrek yetmezliğine iyi gelir. 
-Sindirim sistemi ve boşaltım sistemini temizler. 
-Yaşadığınız Stresi ve gerginliği azaltır.
- Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir. 
-Hafıza kaybına da mani olur. 
-Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
-Kalp krizi riskini azaltır. 
-Bronşit, verem, kuru öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir.
-Yaşlanmayı geciktirir. 
-Vücut ve kemik gelişimini destekler ve kemikleri güçlendirir. 
-Bin derde deva olarak bilinmektedir.

HURMA KEMİK ZAYIFLIĞINA İYİ GELİYOR

Berkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koymuştur. Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir. İçerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır.

HURMA KALBİ KORUR

Hurma, bir nevi  antioksidan görevi görür. Damar ve kalp tıkanıklarını engeller. Bunun yanı sıra yaşlanmayı geciktirir. Hurma çok yüksek lif içerdiği için, kanser hastalıklarına yakalanma riskini büyük bir ölçüde azaltır. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüs kanserlerinden de korumaktadır.

HURMA NEDİR

Hurma Arap Yarımadası ve Afrika’da bolca yetiştiği görülmektedir. Özellikle Müslümanlar için Ramazan ayının vazgeçilmezidir. Sıcak olan yerlerde yetişir. Hurmanınm güneş enerjisine ihtiyacı vardır. Soğuk havalarda hurma yetişmez. Binbirderde defa olan Hurma, bir çok hastalığa da şifa niyetine yenir. Vücuda iyi gelir ve direnci arttırır.Ülkemizde Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yetiştiği bilinmektedir. İçerisinde A vitamini, C vitamini, B1 vitamini, B2 vitamininin yanında sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, kükürt, fosfor gibi önemli besin kaynakları bulunmaktadır. Hergün düzenli olarak hurma yemek vucüda iyi gelir.Hurma hazmı zor olan bir meyve olduğundan dolayı çiğnenerek yenmesi tavsiye edilir. Ayrıca hurmanın, araştırmalar sonucunda yan etkisi olmadığı bilinmektedir. Çok faydalı bir meyve olduğundan bol bol tüketilmesi uzmanlar tarafından söylenmektedir. Hurmayı faydalı bir gıda maddesi olarak temin edebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER