2-B arazilerinin Satış bedeline itiraz yok! taslak 15 güne içinde hazır

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2/B orman alanlarına ilişkin kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'na getirileceğini bildirdi. Eroğlu, Bakan Eroğlu, 2-B arazilerine ilişkin kanun taslağını 15 gün içinde Bakanlar Kuruluna sunacaklarını bildirdi. Satış bedeline itiraz yok! İşte tüm detaylarıyla 2B gerçeği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna, Bakanlığının 2012 yılı bütçesini sundu.

2-B arazilerinin Satış bedeline itiraz yok! taslak 15 güne içinde hazır

Bakan Eroğlu, 2-B arazilerine ilişkin kanun taslağını 15 gün içinde Bakanlar Kuruluna sunacaklarını bildirdi.
Satış bedeline itiraz yok! İşte tüm detaylarıyla 2B gerçeği
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2/B orman alanlarına ilişkin kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'na getirileceğini bildirdi.
Eroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna, Bakanlığının 2012 yılı bütçesini sundu.
Eroğlu, 2/B orman alanlarında kullanım kadastrosu işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, ''300-350 bin hektarlık 2/B alanı için son hazırlıkları yaptık. Geçen yıl tüm parti gruplarına bununla ilgili bilgi vermiştim. Tüm parti gruplarından gelen görüşler doğrultusunda oluşturulan 2/B orman alanlarına ilişkin kanun tasarısı önümüzdeki günlerde Bakanlar Kuruluna intikal edecek'' diye konuştu.   
Meteorolojik maksatlı uydu fırlatılacağını da bildiren Eroğlu, ülkenin tamamının meteorolojik gözlem ağı içerisine alındığını söyledi.

Taslak 15 gün içinde Bakanlar Kurulu'nu sunulacak
Eroğlu, bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerine verilen arada, 2-B arazileri ile ilgili soruları yanıtladı.
Bakanlığının bu konuda bir taslak hazırladığını belirten Eroğlu, ''Geçtiğimiz pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başkanlığında toplantı yaptık. Bütün bakanlar, yaptığımız sunum üzerine düşüncelerini ortaya koydu. Buna göre taslak yeniden düzenlenecek'' dedi.
Bakan Eroğlu, taslağı 15 gün içinde Bakanlar Kuruluna sunacaklarını söyledi.

SATIŞ BEDELİNE İTİRA YOK!
Orman sınırları dışına çıkarılan 2B arazilerinin satış koşulları netleşti. Bin metrekarenin altındaki araziler ile belediye sınırları dışındaki araziler rayiç bedel ile emlak vergi değerinin toplamının yarısı üzerinden; bin metrekareyi aşan 2-B arazileri ise rayiç bedel üzerinden satılacak. Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen satış bedeline itiraz edilemeyecek. Dava açılamayacak.

ÜÇ AY İÇİNDE BAŞVURU ŞART
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında önceki akşam Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında görüşülen 2-B arazilerinin satışına ilişkin yasa taslağı Bakanlar Kurulu’nda da ele alındıktan sonra TBMM’ye sevk edilecek. Taslağa göre, orman sınırları dışına çıkartılan ve esas gelir beklenen 2-B arazilerinin 160 bin hektarlık bölümü Mersin, Antalya, Muğla, İzmir, İstanbul ve Bursa’da yer alıyor.

 2-B arazisini fiilen kullanmakta olduğu tespit edilen kişiler, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde defterdarlıklara veya mal müdürlüklerine başvuracak. Araziyi kullanmakta oldukları bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra tespit edilenler ise yeni güncelleme listelerinin tescil edildiği tarihten itibaren 6 ay içinde başvuruda bulunarak satın almak istediklerini bildirecek. Peşin alımda satış bedeli iki ay içinde, taksitle satışlarda bedelin yüzde 10’u iki ay içinde, kalanı ise en fazla 4 yılda 8 taksitte ödenecek.

26 MİLYAR TL DEĞER BİÇİLDİ
Milli Emlak Genel Müdürlüğü, kadastro çalışmaları tamamlanan 174 bin 603 hektar 2-B arazisinden 121 bin 816 hektarlık bölümünde kıymet takdir çalışmasını tamamladı. Esas gelirin de bu alanlardan sağlanması bekleniyor. Genel müdürlüğün takdir ettiği toplam bedel 26 milyar lirayı buluyor. İstanbul’da 9 bin 251 hektar 2-B arazisinden 16 milyar lira bekleniyor.   (HABERTURK)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER