4 Kasım Olmasaydı, Rusya Türkçe Konuşuyordu

Rusya'da 4 Kasım "Halkın Birliği Günü" kutlamalarına katılan Jirinovski "4 Kasım olmasaydı ülkemiz Türkçe konuşuyor olacaktı" dedi.

4 Kasım Olmasaydı, Rusya Türkçe Konuşuyordu
Rusya’da 4 Kasım “Halkın Birliği Günü”, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm yurt genelinde binlerce kişinin katıldığı miting ve sokak yürüyüşleriyle kutlandı. Gösteriler başkent Moskova’da dazlak yürüyüşü ve antifaşist grupların mitinglerine sahne oldu.
 

“RUSYA’NIN YABANCILARA İHTİYACI YOK”

Vladimir Jirinovski liderliğindeki Liberal Demokrat Partisi’nin düzenlediği mitinge ise yaklaşık üç bin kişi katıldı. Başkentteki Puşkinskaya Meydanı’nda düzenlenen mitingde bir konuşma yapan Vladimir Jirinovski, Rusya’ya yabancı işçilerin gelişinin durdurulması gerektiğini vurgularken, aksi takdirde ülkenin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi. Rusya’nın yabancı işçi gücüne ihtiyacı bulunmadığını, bunun aksini söyleyenlerin halkı kandırdıklarını kaydeden Jirinovski, “Rusya’da doğru bir düzen kurulması halinde yabancı işçilere ihtiyacımız kalmaz. Maalesef ülkede yolsuzluk baş alıp gidiyor. Tüm sektörler tekelleştirmelerle ele geçirilmiş durumda. Bu kadar tabii kaynaklara sahip zengin bir ülkede neden hayat seviyesi bu kadar düşük? Neden yiyecek, konut, seyahat fiyatları bu kadar pahalı? Tüm bu meseleler iktidarın beceriksizliğinden kaynaklanıyor” dedi.

 “ABD, SURİYE VE İRAN REJİMLERİNİ YIKACAK, ÇİN’E SU SATACAĞIZ”

ABD’de iki gün sonra yapılacak başkanlık seçimlerinin hemen ardından Suriye’de çatışmaların yeniden alevleneceğini ve daha sonra sıranın İran’a geleceğini belirten Jirinovski, “Tüm dünya karanlık bir dönemden geçiyor. Ordumuzu güçlendirmeli ve kapılarımızı da yabancı göçmenlere kapatmak zorundayız. Çok yakında Çin’de su kıtlığı başlayacak. O zaman sınır kapılarında onlara pahalı fiyattan su satacağız. Zira milyonlarca insanımızın canı pahasına bağımsızlığını kazandığımız bu büyük ülkenin servetlerini kendi çıkarlarımız doğrultusunda kullanmak bizim hakkımız” dedi.
 
“ÜLKEMİZİ TÜRKÇE KONUŞMAKTAN KURTARDIK”


Miting bitiminde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Jirinovski, “Bazı çevreler 4 Kasım’ın bayram olup olmadığı konusunda tartışmalar ortaya atarak halkın kafasını karıştırmak istiyor. Halbuki 4 Kasım bizim en önemli bayramımız. Bu bayrama ABD tarafından finanse edilen örgütlerin yandaşları değil vatanını seven yurttaşlarımız katılıyor. 4 Kasım olmasaydı şimdi Rusya’da Rusça değil, Lehçe, İsveççe ve Türkçe gibi diller konuşulacaktı” dedi. Rusya’nın 4 Kasım 1612 yılında Polonya işgalinden kurtuluşunun sembolü olan Halkın Birliği Günü, Başkan Vladimir Putin’in teklifi ile 2005’ten beri her 4 Kasım günü kutlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2012, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109