'Kardak Türk' Dedi, Atina Karıştı

Yunanistan'da anamuhalefetteki SYRIZA'nın İnsan Hakları Komitesi üyesi Nasos Theodoridis'in; Kardak kayalıklarının Türkiye'ye ait olduğunu, Yunanistan'ın 12 mil talebinden vazgeçmesi gerektiğini söylemesi ülkeyi karıştırdı.

'Kardak Türk' Dedi, Atina Karıştı

Geçen mayıs ayında yapılan genel seçimlerden en büyük ikinci parti olarak çıkan Radikal Sol Koalisyon Partisi SYRIZA’nın İnsan Hakları Komitesi üyesi avukat Theodoridis, 1996 yılındaki Kardak kriziyle ilgili Facebook sayfasına yazdığı yazıyla “vatan haini” ilan edildi. Theodoridis, yazısında “İmia kayalıklarının adı bence Kardak’tır. İtalya 12 Adaları Yunanistan’a bıraktığında, bu adalara yakın kayalıkları dahil etti. Kardak Kilimli adasına kıyasla Türkiye’ye daha yakın” dedi.

12 MİLDEN VAZGEÇİLMELİ


Theodoridis, “Ege’de Yunan savaş uçakları, Türk savaş uçaklarını taciz etmeye son vermeli. Yunanistan, mantıkdışı olan Ege’de karasularını 12 mile çıkarma talebinden de vazgeçmeli” diye ekledi.

ERDOĞAN BİLE SÖYLEMİYOR

Theodoridis, bu sözlerinin ardından SYRIZA’daki İnsan Hakları Komite üyeliğinden alındı. SYRIZA, Teodoridis’in partinin değil kendi görüşlerini dile getirdiğini belirtti. Ancak iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi Theodoridis’in SYRIZA lideri Aleksis Çipras’ın yakın çalışma arkadaşı olduğunu söyleyerek “Atina’nın Ege’de Münhasır Ekonomik Bölge ilanında bulunmaya hazırlandığı bir sırada, Theodoridis’in anti-Helen “patlaması” kabul edilemez” açıklaması yaptı.

Yunan medyası da “Bunları (Başbakan) Erdoğan bile söylemiyor”, “Theodoridis vatan hainidir” yorumları yaptı.
amerikaliturk.com

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109