İtalya'da Türk yolcuların da olduğu gemi karaya oturdu

İtalya'nın batısında seyir halindeyken, karaya oturan ve içinde Türk yolcuların da bulunduğu ''Costa Concordia'' gemisinin yaptığı kazada, şu ana kadar 6 ölü ve 15 yaralı var

İtalya'da Türk yolcuların da olduğu gemi karaya oturdu

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkililerinden edindiği bilgiye göre, 4 bin 200 yolcusu bulunan gemide 7 kadar da Türk yolcunun olduğu kaydedildi. Türk yolculardan 4'ünün durumunun iyi olduğu, diğer 3 yolcuyla henüz iletişimin kurulamadığı ifade edildi.

''SKY TG 24'' kanalı ise son dakika gelişmesi olarak duyurduğu haberinde, 6 ölü olduğunu belirtti. 

''TGCOM 24'' haber kanalının internet sitesinde açıklamalarına yer verilen Giglio adası Belediye Başkanı Sergio Ortelli, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Sitedeki haberde, gemide mahsur kalan yolcuların olduğu, bir helikopterin kurtarma faaliyetlerine katıldığı aktarıldı.


İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, ''Costa Concordia'' isimli yolcu gemisinin yaptığı kazada, 6 kişinin öldüğü, 15 de yaralı olduğu belirtilirken, 4200 kişinin kurtarma botlarıyla gemiden tahliye edildiği ifade edildi.

AA muhabirinin Türkiye'nin Roma Büyükelçiği yetkililerinden edindiği bilgiye göre, gemide bulunan Türklerden Sırrı Tayfun Bora ve eşi ile Mustafa Recep Tunççelik ve eşinin durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Yetkililer şu ana kadar gemide 7 Türk yolcu olduğuna dair bilgilerinin olduğunu, 3 yolcuyla henüz iletişim kuramadıklarını aktardı. Gemide daha fazla Türk olabileceğini belirten büyükelçilik yetkilileri, bu konuda net bilgilere ulaşabilmek için yerel makamlarla ve geminin bağlı bulunduğu şirketle temas halinde olduklarını ifade etti.

Yolcu gemisinin dün akşam saatlerinde Civitavecchia kentinden yola çıktığı ve İtalya'nın kuzey batısındaki Savona kentine doğru yol almaktayken kazanın meydana geldiği ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER