Finlandiyalılar Ataşehir'e hayran kaldı

Finlandiyalılar Ataşehir'e hayran kaldı

Finlandiyalılar Ataşehir'e hayran kaldı
Finlandiyalılar Ataşehir’e hayran kaldı…

Finlandiya’nın Lahti kentinden 20 kişilik bir heyet Ataşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Finlandiya’nın Lahti kentinde yerel yöneticilik yapan 20 kişiyi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan ve Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi karşıladı. Heyete Ataşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Zabıta, Yapı Kontrol, Çevre, Veteriner ve Sağlık İşleri Müdürleri tarafından yapılan hizmet ve denetimlere ilişkin brifing verildi.

 Brifing öncesi konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi “Dünyada barışın sağlanması ve kalıcı olması için başta ekonomi olmak üzere siyasal ve kültürel alanlarda ülkeler arasında yapılan işbirliği ve anlaşmaların önemini” vurguladı.  Ülkeleri yöneten siyasal erklerin aralarında yaptıkları işbirliğinin yanı sıra ülke vatandaşlarının dayanışmasının en çok yansıdığı yerin yerel yönetimler olduğunu ifade eden Başkan İlgezdi,  “Ataşehir Belediyesi yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen geçmişi daha eskilere dayanan birçok belediyeden daha önemli işlerin altına imza attı” dedi.

Brifingden sonra Finlandiyalı heyetin isteği üzerine Ataşehir Belediyesi Türkan Saylan Tıp Merkezi Sağlık İşleri Müdür Vekili Gamze Akkuş İlgezdi tarafından gezdirildi. Gamze Akkuş İlgezdi, sağlık hizmetinin belediyelerin asli görevi olmamasına rağmen Ataşehir Belediyesi olarak halkın sağlık hizmetlerinden daha kolay ve yeterince faydalanabilmesi için bir tıp merkezi kurduklarını, mahallelerde ise sağlık evleri açtıklarını belirtti.

Finlandiyalı yerel yöneticiler Tıp Merkezine ismini veren Prof. Türkan Saylan heykeli önünde de Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Tıp Merkezi çalışanlarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER