Diyanet İşleri Başkanlığı `Kurban` tebliği yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın, 2012 yılı kurban hizmetleri uygulanmasına ilişkin tebliği resmi gazetede bugün yayımlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı `Kurban` tebliği yayımlandı
Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğde, Kurban Bayramı`nda dini amaçla ve ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların, kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde bizzat kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olunması, kurban satılacak veya kesilecek yerlerin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesiyle ilgili tedbirlerin alınmasına ilişkin hususlar belirlendi.

Büyükşehirlerde, kurban vecibelerinin daha kolay gerçekleştirilmesi için kurbanlık hayvan satış ve kesim mekanları birbirine yakın planlanarak, çevresel riskleri en aza indirecek şekilde yerel yönetimlerce tedbirler alınacak.

Kurban kesim yerlerinin dezenfekte edilebilir, zemininde su biriktirmeyen, ışıklandırma ve havalandırması bulunan, sağlık ve temizlik şartlarına uygun mekanlardan seçilmesine dikkat edilecek. Ayrıca yetiştirici, satıcı, alıcı, görevli personel, kasap, kasap yardımcısı ve kurban kesen vatandaşların su, tuvalet, kapalı oturma yerleri ve benzeri sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenecek.

Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursları


Kurban kesimi konusunda Halk Eğitim Merkezlerinde "Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursları" düzenlenmesine devam edilecek, kurban kesim elemanı olarak görev almak isteyenlerin bu kurslara katılarak gerekli eğitimi aldıktan sonra "Kurs Bitirme Belgesi" almaları sağlanacak. Ayrıca, bu kurslara kurbanlarını kendileri kesecek vatandaşların da katılmaları teşvik edilecek.

Hükümlere aykırı hareket edenlere ceza uygulanacak

Kurban Bayram’ı öncesi ve bayram süresince özellikle kurban kesimlerinin yoğun olduğu ilk 2 gün, il ve ilçe belediyeleriyle Büyükşehir belediyelerinin zabıta birimleri aralıksız denetim yapacak. Hayvanların kesilmesi, dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak yapılacak. Bu konularda hassasiyet göstermediği tespit edilen vatandaşlara hayvan başına 813 lira idari para cezası uygulanacak.

Ayrıca “Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik” hükümlerine aykırı hareket edenlere, hayvan başına 2 bin 37 lira idari para cezası uygulanacak.

ET BALIK KURUMU
ET SATIŞ MAĞAZALARI,
ADRES VE TELEFONLARI












EBK’dan “sağlıksız et” iddiasına yanıt
Diyarbakır'da hain mayın saldırısı: 2 şehit! 2 yaralı
Yol kapatmak isteyen CHP'li vekili polis durdurdu
Vekil Köprü'de Polise Hayvan Geçirirken Yakalandı
Kurban Satıcıları Şile Otobanını Trafiğe Kapattı
Tuzla'da Kurbanlık hayvanlara sıkı kontrol
'Kahrolsun angus' eylemi E-5’i kilitledi
Kurban Satıcılarının İthal Kurban İsyanı, E-5 Yolu'nu Kapattırdı
Kurban satış ve kesim yerleri yoğun talep görüyor
Dikkat! Kurban keseceklere uyarı: Çin malı bıçaktan uzak durun!
Kurbanda dişi hayvan kesmeyin!
ÜMRANİYE'DE KURBAN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
SULTANBEYLİ'DE DÖRT DÖRTLÜK KURBAN KESİM ALANI…
Kurbanlık Seçerken nelere dikkat etmeliyiz
Bu yıl danaya girmek yürek ister! İşte kurbanlık fiyatları
ET BALIK KURUMU KADIKÖY ŞUBESİ
Et-Balık'tan Kurban'a ithal hazırlığı
ET BALIK KURUMU, ŞUBELERİ ADRES VE TELEFONLARI
Karkasta kilo fiyatı 15 liraya dayanan ette sektör ‘zam kavgasına’ tutuştu...
TASİŞ'TEN BÜYÜKBAŞ HAYVAN SATIŞI
Et ve Balık Kurumu ucuz et mağazaları açacak
ET BALIK KURUMUNDA BAYİLİK ALMAK İÇİN SON GÜN
Et-Balık, ucuz et satışına varoşlardan başlayacak
Et ve Balık Kurumu Ucuz et için 100 yeni mağaza açılıyor

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2012, 23:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER