ATAŞEHİR BELEDİYESİ SÖMESTR ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Ataşehir Belediyesi, okullarda başlayacak yarıyıl ile birlikte öğrencilerin dolu dolu bir tatil geçirmesi için ilgi duyacağı ve keyif alacağı birbirinden farklı onlarca etkinlik hazırladı.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ SÖMESTR ŞENLİĞİ BAŞLIYOR
 ATAŞEHİR BELEDİYESİ SÖMESTR ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Ataşehir Belediyesi, okullarda başlayacak yarıyıl ile birlikte öğrencilerin dolu dolu bir tatil geçirmesi için ilgi duyacağı ve keyif alacağı birbirinden farklı onlarca etkinlik hazırladı.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Neşet Ertaş Kültürevi, Düştepe Oyun Müzesi, Cemal Süreya Etkinlik Merkezi ve Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek yarıyıl tatili şenliği etkinlikleri 20 Ocak tarihinde başlayıp 04 Şubat’a kadar devam edecek.

Her yaştan çocuk için farklı gün ve saatlerde gerçekleşecek etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek. Etkinliklerle çocuklar hem tatillerini keyifli geçirecek hem de sanatla iç içe verimli aktiviteler yapacak. Aynı zamanda kişilik ve özgüvenleri de bu sayede gelişim gösterecek.

7. Ataşehir Belediyesi Çocuk Tiyatroları Festivali

Ataşehir Belediyesi’nin bu yıl yedincisini düzenleyeceği Çocuk Tiyatroları Festivali 21 Ocak’ta başlıyor.

Ataşehirli çocukların yarıyıl tatillerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geçirmeleri amacıyla hazırlanan festivalde toplam 10 tiyatro oyunu çocuklarla bulaşacak.

Her yaştan çocuğu birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturacak festival, 4 Şubat’a kadar devam edecek.



Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali

“Gökkuşağının Altında” Uygur Çocuk Tiyatrosu

21 Ocak Pazar – (1. Seans: 11.30, 2. Seans: 13.00)

Gökkuşağı Tiyatrosu’nda her gece birlikte gösteriye çıkan; Balerin Narin, Palyaço Paço, Sihirbaz Madrabaz, Müzisyen Chopin birbirlerini kıskanır ve tiyatronun “en çok alkış alan sanatçısı” olmak isterler. Bu yüzden de sürekli birbirlerine oyun oynayarak hata yapmaya zorlar ve böylece de gösterilerinin başarısız olmasına neden olurlar.

Yer:  Cemal Süreya Etkinlik Merkezi - CSEM

 “Pinokyo Komedisi” Tiyatro Yeni Çizgi

21 Ocak Pazar (1. Seans: 12.30, 2. Seans: 14.30)

Pinokyo ele avuca sığmaz, yaramaz ama iyi yürekli bir tahta kukladır. Okuldan kaçtıktan sonra çok uzun bir yolculuğa çıkar. Okula gitmek yerine kukla tiyatrosundaki oyuna dahil olup Kuklacı Gorgorelli’nin elinde rehin kalır. Pinokyo, Gorgorelli’nin kendisine verdiği altınları, Tilki ve Kediye kaptırır. Daha sonra kendisi gibi yaramaz arkadaşı Fitil ile Oyuncaklar Ülkesi’ne gider, orada eşeğe dönüşüp, okyanusa atlar ve dev balık tarafından yutulur. Sonunda dev balığın karnında kendisini aramaya çıkan babası Gepetto ile karşılaşır ve birlikte balıktan kurtulurlar. Denizdeki mücadelenin sonunda yüzme bilmeyen babasını da kurtaran Pinokyo, Mavi Peri tarafından, ödül olarak gerçek bir çocuğa dönüştürülür.

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi – MSKM

 “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler Müzikali” Turnagöl Tiyatrosu

23 Ocak Salı (1. Seans: 12.30, 2. Seans: 14.30)

Türkiye’de ilk defa gerçek cüceler ile oynanan Pamuk Prenses masalı müzikal gösterimi, çocuklarla buluşuyor. Acaba Pamuk Prenses sanıldığı kadar masum mu? Gerçek iyi kim? Prens sanıldığı kadar yakışıklı mı? Masal, eğlenceli ve farklı bir bakış açısıyla seyircilerin karşısına çıkıyor.

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi – MSKM

 “Sihirli Anahtar” Fabrika Sanat

25 Ocak Perşembe (1. Seans: 11.30, 2. Seans: 13.00)

Bütün dünya haritadan silinmek üzere… Salça’nın öncülüğünde Hayalis’de dünyanın kaderi belirleniyor. Tek umudumuz, çocuklar ve çocuk kalabilenlerde…

Müzik, dans, oyun, macera. Hepsi “Sihirli Anahtar” oyununda… Bu hikâye herkes için… Anne babalar da bu büyüye kapılacak.

Yer: Cemal Süreya Etkinlik Merkezi – CSEM

 “Küçük Pandalar” İstanbul Çocuk Sanat

28 Ocak Pazar (1. Seans: 11.30,  2. Seans: 13.00)

Küçük Pandaların, yaşadıkları köyü soymaya çalışan iki hırsıza karşı verdikleri mücadele, komik bir dille anlatılıyor.

Oyunda çocuklara, soru sormaktan korkmamaları ve gerekli soruları mutlaka sormaları gerektiği anlatılıyor. Ayrıca arkadaşlık duygusunun pekiştirilmesi, yardımlaşma, birlikte başarma gibi birçok iç mesajın verilmesinin yanı sıra, ekolojik dengenin korunması ve çevre bilincinin yerleştirilmesi için çaba harcanıyor.

Yer: Cemal Süreya Etkinlik Merkezi – CSEM

 “Çiftlikte Patırtı” İstanbul Kumpanyası

28 Ocak Pazar (1. Seans: 12.30, 2. Seans: 14.30)

Ali Babanın Çiftliği’nde yaşayan hayvanlar, aralarındaki incir çekirdeğini doldurmayan sorunlar sebebiyle sürekli huzursuzluk yaratırlar.

Günün birinde Ali Baba kahramanlarımıza bir ders vermek ister ve bir veda mektubu yazar. Tüm bu huzursuzluklardan bıktığını ve mutlu olabileceği bir çiftliğe taşınmaya karar verdiğini bildirir.

Kahramanlarımıza, aralarındaki anlaşmazlıkları giderip birlik beraberlik içinde yaşamayı öğrenmekten başka çare kalmaz.

Yer: MSKM

 Sermet Erkin İllüzyon Gösterisi

30 Ocak Salı (1. Seans: 12.30,  2. Seans: 14.30)

Sanat hayatında 40 yılı geride bırakan Sermet Erkin, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini aynı anda bünyesine alan; eğlenirken eğiten, eğitirken eğlendiren çocuk gösterisini sunuyor.

Bu gösteride çocuklar; herhangi bir tiyatro oyununu seyreder gibi kalmayıp, ilk dakikadan itibaren her an oyunun içinde aktif olacaklar. Müzikli illüzyon gösterileriyle Sermet Erkin, çocuklara komedi, heyecan, merak ve müzik dolu unutulmayacak 1 saat yaşatacak.

Yer: MSKM

 “Tabletler” Uğur Böceği Yalçın Özden Tiyatrosu

01 Şubat Perşembe (1. Seans: 11.30,  2. Seans: 13.00)

Günümüzde büyük bir çoğunluk ne yazık ki interneti olağandan fazla kullanarak, sanal dünyanın adeta tutsağı oluyor. İşte bu yüzden oyun, en azından çocuklara, dünyayı daha doğru bir şekilde kullanmayı öğretme amacında. Tabletler oyunu; gerçek dünyanın güzelliğinin bambaşka olduğunu, sadece onun sanal görselleri ile değil, gerçek dünya ile yakınlaşmanın insanları daha mutlu edeceğini anlatmaya çalışıyor. Gerçek bir ormanda yürümenin, ağaçlara dokunmanın, çiçek kokusunu hissetmenin mutluluğunu asla sanal ormanda yaşanılamayacağını vurguluyor. Bilgisayar virüsü, Anne, Çocuk, At ve Orman perisi gibi karakterlerle çocuklara, gerçek dünyanın daha cazip ve güzel olduğu anlatılıyor.

Yer: CSEM

 “Kahraman Kurtarıcı Haydi” Çolpan İlhan & Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu

04 Şubat Pazar (1. Seans: 11.30,  2. Seans: 13.00)

Oyun, çiftçi bir ailenin başından geçen maceraları konu ediyor. Ailenin ve dostumuz hayvanların başlarına gelen zorluklarla mücadelesini ve Kahramanımız Haydi’nin onlara verdiği desteği interaktif ve öğretici bir dille sahneleniyor. “Kahraman Kurtarıcı Haydi” aile iletişimini vurgularken, doğa ve hayvan sevgisi, doğal afetlere karşı alınacak tedbirleri eğitici bir dille anlatıyor. Müzik ve danslarla çocuklara, mutlu olacakları ve çok şey öğrenecekleri bir oyun hediye ediliyor.

Yer: CSEM

 “Nino ile Maria İtalya’da” Sarıyer Sanat Tiyatrosu

04 Şubat Pazar (1. Seans: 12.30, 2. Seans: 14.30)

Küçük bir kasabada yaşayan Nino ve Maria’nın sıcacık, eğlenceli ve komik hikâyesi… Hayalci Nino, Don Camale’nin çizmelerinin sihirli olduğuna inanır ve başına olmadık işler açar…

Yer: MSKM

 Çocuk Sinemaları

Sevimli Emojiler

20 Ocak Cumartesi - MSKM

24 Ocak Çarşamba - Ferhatpaşa Gençlik Merkezi

27 Ocak Cumartesi - Neşet Ertaş Kültürevi

03 Şubat Cumartesi - MSKM

Sevimli Emojiler internetin emojilerle dolu perde arkası sahnelerini anlatıyor. Emojiler, e-postalarda ve mobil mesajlaşmada düzenli olarak kullandığımız sayısız ifadeler.

İronik olarak bu kısaltılmış ifadelerin, Web’in nasıl çalıştığı hakkında fikri bile yok. Gizemli bir dijital kötü adam, @ simgesini çaldığında tüm elektronik yazışmaları durdurur.

Emojiler, sistemi onarmak için korkutucu ve tehlikeli bir maceraya girişirler. Tabi keşke sistemin ne olduğunu bilselerdi... İnternet; tüm sırlarını emojilere açarken, hem emojilere hem de onları izleyen çocuklara heyecanlı anlar yaşatacak.

 Garfıeld Geri Dönüyor

20 Ocak Cumartesi - Neşet Ertaş Kültürevi

25 Ocak Perşembe - MSKM

31 Ocak Çarşamba - Ferhatpaşa Gençlik Merkezi

İşte şimdi de karşımızda dünyanın en tembel, en tombik en muzır ve en sevimli kedilerinden Garfield var! Çizgi bant yıldızı olmanın tekdüzeliğinden sıkılan ve feleğin çemberini kırmak isteyen Garfield, gazete sayfasından firar eder. Artık gerçek dünyanın tehlikelerle dolu atmosferini soluyacaktır. Gerçek bir ev kedisi olarak düşük profilli hayat yaşarken, gazete baskıya girmeden geri dönmediği takdirde çizgi serinin iptal edileceğini öğrenir. Fakat bugüne kadar gerçek dünyaya kaçan hiçbir çizgi karakter, sonradan geri dönmeyi başaramamıştır. Üstelik birtakım şeytani güçler de, onun çizgi roman dünyasına geri dönüşüne engel olur.

 Tarzan

23 Ocak Salı - CSEM

27 Ocak Cumartesi - MSKM

03 Şubat Cumartesi - Neşet Ertaş Kültürevi

John Greystone ve karısı gizemli bir göktaşını inceledikleri sırada bir helikopter kazası geçirir ve hayatlarını kaybederler. Asıl adı John Clayton olan oğulları Tarzan, trajik olay sonrasında kendini uçsuz bucaksız bir ormanda bulur. Bir maymun sürüsü tarafından kendi yöntemlerince beslenen ve yetiştirilen Tarzan, uzun yıllar boyunca insan ırkıyla hiçbir iletişimi olmadan büyür. 10 yaşına geldiğinde ise yaşadığı ormanda hayatında karşılaştığı en güzel şey ve o zamana kadar gördüğü ilk insan olan Jane Porter ile karşılaşır. Babasının yaptığı bir keşif gezisine eşlik eden Jane, hayvanlar tarafından yetiştirilen Tarzan’ın derinlerinde yatan insancıl içgüdüleri ortaya çıkarır. Jane’e aşık olan Tarzan gerçek hayata dönmeye başladığında karşılaştığı durum ise korkunç olur. Ailesi bir uçak kazasında öldükten sonra aile şirketlerini ele geçiren Greystoke Energies’e karşı savaş açan Tarzan, hem evini hem de sevdiği kadını kazanmak için amansız bir mücadele başlatır.

 Maşa İle Koca Ayı

30 Ocak Salı - CSEM

01 Şubat Perşembe – MSKM

Film, Maşa adında küçük bir Rus kızı ile sirkten emekli Mişka adında bir ayı arasında geçen maceraları konu ediyor. Orijinalinde Rus folkloruna ait karakterler olan çizgi film; özellikle Rusça konuşulan ve Slav coğrafyalarında, çocukların ilgiyle ve keyifle seyrettiği bir yapım olarak televizyonda izlenme rekorları kırdı. Maşa ile Koca Ayı interaktif animasyon filmi işte bu televizyon çizgi filminden yola çıkılarak Türkiye için özel olarak üretildi. Çocuklara ilk kez ‘İnteraktif’ sinema deneyimi yaşatacak olan filmde, Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço ve şarkıcı Aydilge yer alıyor. İki sanatçı da projede sesleriyle değil, direkt yer alıyorlar. Filmin sürprizlerinden biri de Doğukan Manço, Barış Manço’nun ‘’Ayı’’ şarkısını yeniden aranje etti.

 Atölyeler, Oyunlar

“Yaratıcı Kukla”

20 Ocak Cumartesi ( 1.temsil: 13.00 – 2. temsil: 14.00)

Yaş Aralığı: 5 – 12 – Süre: 40dk.

Kontenjan: 40

Eğlenceli kuklalar, çocukların hayal kapılarını aralamaya devam ediyor.

Yaratıcı düşünme ve hayal gücünü geliştirmede sınır tanımayan bu atölyede, çocukların özgün ürünler oluşturmasını heyecanla bekliyoruz.

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

 “Ailemle İlk Heykelim”

21 Ocak Pazar ( 1.temsil: 13.00 – 2. temsil: 14.00)

Yaş Aralığı: 2 – 3 – Süre: 45 dk.

Kontenjan: 40

Bu anne - baba - çocuk atölyesinde minikler, kinetik kumu kullanarak 3 boyutlu çalışmalar tasarlayacaklar.

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

 “Ebru Sanatı”

27 Ocak Cumartesi (1.temsil: 13.00 – 2. temsil: 14.00)

Yaş Aralığı: 7- 12 – Süre: 45 dk.

Kontenjan: 40

Bilinen en eski Türk kâğıt süsleme sanatlarından Ebru sanatını uygularken aynı zamanda tarihini ve tekniğini de çocuklar öğrenecekler.

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

 “Seramik Çalışması”

28 Ocak Pazar ( 14.00)

Yaş Sınırı: 3+ - Süre: 45 dk.

Kontenjan: 40

Çocuklar toprağa dokunup, seramikle tanışacak ve hayal güçlerini kullanarak, kendi seramik çalışmalarımızı yapacaklar.

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

 “Gülşah Elibank ile Büyülü Dünyalara Yolculuk” (Fantastik Roman Yazma Atölyesi)

04 Şubat Pazar (1. temsil: 13.00 - 2. temsil: 14.00)

Yaş Aralığı: 9-13 - Süre: 45 dk.

Kontenjan: 40

Çocuklar tarafından çok sevilen Medusa’nın Pusulası romanının yazarı Gülşah Elikbank, çocuklara masalların büyülü dünyasının kapılarını açıyor. Çocuklar birlikte kurdukları hayalleri öyküye dönüştürmenin yolunu; heyecanlı maceralar ve roman kahramanları ile Gülşah Elikbank’tan dinliyor.

 Ayrıntılı programa ulaşmak için burayı tıklayınız.

Bilgiler:

*Bilet satışı yapılan etkinliklerimizin biletlerini etkinlik tarihinin 3 gün öncesinden itibaren ilgili birim gişelerinden 10.00 - 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.

*Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır.

*Etkinlik girişinde biletinizin mutlaka yanınızda olması ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra biletinizde yer alan koltuk numarasına göre oturmanız gereklidir. Bileti olmayan izleyicilerimiz salona alınmayacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109