Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi

Tuhaf İkili Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu, Neil Simon’un Tuhaf İkili adlı komedi oyunu Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşuyor.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi
Oyunun konusu kısaca şöyle: Eşlerinden ayrıldıktan sonra, zorunlu sebeplerle aynı evde yaşamaya başlayan iki yakın arkadaştan biri son derece titiz ve simetri hastası, diğeri ise onun tam aksine dağınık.

Temizliğin gerçekten pislik yarattığı ‘Tuhaf İkili’yi izlerken, zaman da gözyaşlarınızı tutamayacaksınız. Evliler, evlenmeyi düşünenler ve eşlerinden ayrılanların kendilerinden bir şeyler bulabileceği bu komedide, aynı zamanda çiſtlerin birbirine tahammülünü sorgulayacaksınız. Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde amatör ve profesyonel yüzlerce tiyatro tarafından sahnelenen ve Broadway’de yıllarca perdesini kapatmayan Tuhaf İkili, sinemada da Jack Lemmon ve Walter Matthau tarafından hayat buldu. Oyunun yönetmenliğini Nedim Doğan’la birlikte Behzat Uygur yaptı. Dekorda Barış Dinçel’in, oyun müziklerinde Behzat Gerçeker’in, kostümde Yasemin Öztürk’ün imzasını taşıyan oyunun çevirisi ise Murat Somay tarafından yapılmış.Tuhaf İkili’de Uygur kardeşlere; Birol Engeler, Berat Yenilmez, Mustafa Önder Keskin, Özlem Gürler ve Zeynep Yaldız eşlik ediyor.

Yöneten: Nedim Doğan-Behzat Uygur
Süheyl - Behzat Uygur Tiyatrosu
Tarih: 19  Kasım 2011 – Cumartesi
Saat: 19:30
Yer : Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi



Nigar’ın Kaderi!
Usta yazar Sadık Şendil’in unutulmaz tiyatro eseri Kanlı Nigar, zengin oyuncu kadrosu ile Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde sanat severlerin karşısına çıkıyor.

Adım Tiyatro’nun sahneye koyacağı iki perdelik oyunda; Perihan Savaş, Sümer Tilmaç, Soner Arıca ve Umut Oğuz gibi isimler yer alıyor.

Müfit Kayacan’ın yönetmenliğini yaptığı oyunun konusu ise kısaca şöyle: Fakir bir ailenin kızı olan Nigar, zengin ve şımarık bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilir.  Nigar’ın eve gelişiyle erkek egemen toplumun içinde kadının erkek gözüyle konumlandırılışına şahitlik de başlar.  Nigar’ın kaderinde ise evdeki tüm erkekler tarafından tacize uğramak vardır. Komedi unsuruyla işlenen oyunda Nigar’ın neden Kanlı Nigar olarak anıldığını ve kadının erkek karşısındaki farklı duruşu eğlenceli bir dille işleniyor.

Yönetmen: Müfit Kayacan
Tiyatro: Adım Tiyatro
Tarih: 20 Kasım 2011 – Pazar
Saat: 19:30
Yer : Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi


Yaramaz Burcu Çocuk Oyunu

Burcu Abla Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu Yaramaz Burcu adlı oyun Zeytinburnu Kültür Merkezi’ne konuk oluyor.
Kim çocukken yaramazlık yapmadı ki, zamanında hepimizin bir yaramaz dönemi olmuştur. Yaramaz Burcu da içinizden biri. Tabi yaramazlık çevrenize ve kendinize zarar verirse çekilmez olur. Bu oyunda çekilmesi zor bir yaramazlık örneği göreceksiniz, tabi o yaramaza bir ders vermek isteyenler de olacaktır.
Bakalım oyundaki kahramanlar mı Burcu’yu uslandıracaklar? Yoksa Burcumu onları uslandıracak? Hep beraber seyredelim ve görelim.
Tarih:  20 Kasım 2011 Pazar
Saat:  12.00 - 15.00
Burcu Abla Tiyatrosu
Yer: Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER