“Modern Hayat Karmaşaya Neden Oluyor”

Gazeteci ve Şair Bejan Matur Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği programda Modern hayatın insanın zihinde karmaşaya neden olduğunu söyledi.

“Modern Hayat Karmaşaya Neden Oluyor”
Matur’un Yabancılaşma ve Dil konulu söyleşinde modern hayatın insan yaşamından birçok şeyi yok ettiğini ve algı dünyamızda bölünmelere neden olduğunu ifade etti.  Matur konuşmasında, her şeyin çok hızlı aktığı zamanımızda algılarımızın bölündüğünü ve algılarda var olan bölünmelerle birlikte bireyde yabancılaşmanın ortaya çıktığını kaydetti.


Yabancılaşmada sonucunda bireyin varlıkla olan bağını kopardığını vurgulayan Matur, kişinin kendi olmaktan uzaklaşmasının onun asıl olanla yani mananın kaynağı olan yaratıcıdan uzaklaşmasına neden olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Mana ve dil arasındaki ilişki de yine yaratıcı ile ilgilidir. Yaratıcı bireyin hayatın manasını sorgulamasını ve bu sorgulama sonucu da onu içinde kendi merkezinde hissederek yani kendi olarak dile yansıtmasıdır. Bu da mana ve dilin buluşmasını sağlar. Böylece gerçek edebiyat ortaya çıkar ve kelimeler mana kazınıp bireylerin dünyasında etki yaratmasını sağlar. Etkili olmak ve özgün olmak ise yine kişinin kendine yabancı kalmaması ve manayı sorgulayarak gerçeğe ulaşması ile mümkündür.”
Program soru ve cevap kısmı ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER