Kenan Işık’tan şiir şöleni

Kenan Işık’tan şiir şöleni

Kenan Işık’tan şiir şöleni
 Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bejan Matur’un konuğu olan Kenan Işık  söyleşiye şiirleriyle renk kattı.
“Şiir hayatım 16 yaşımda bitti” diyen Kenan Işık, şiir yazmanın zor olduğunu anladığı gençlik yıllarında şiir yazmayı bıraktığını, ama şiir okumaktan asla vazgeçemediğini söyledi.

“Yoksulluk İçerisinde Yaşadım”

Işık konuşmasında, doğduğu ve büyüdüğü Malatya’da büyük bir yoksulluk içinde yaşadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Çocukluk yıllarım büyük bir fakirlik içerisinde geçti. İçimde bir yerde sanat hep vardı ve bu bir şekilde ortaya çıktı. Artık sahnedeydim. Sanat hayatımın artık her aşamasına yerleşmişti.  Zaman içerisinde sanatın birçok noktada kendi gerçekliğine yabancı düşmesi ve bunun sonucu ortaya çıkan kimlik bunalımları beni hep rahatsız etti.  Sanatın yalnızca batı kaynaklı olduğu yönünde yanlış bir algı oluştu. Oysa sanat bu topraklarda yaşayan onlarca uygarlığın birikimiyle ortaya çıkmıştır. Bizler ise, kapitalist sistemin bize dayattıkları altında eziliyor ve kendi aslımıza giderek yabancılaşıyoruz. “

Katılımcıların sorularına da yanıt veren Işık,  sanatın devrimci yönüne işaret ederek, “Sanat değişir ve değiştirir.  Sanatçılar tüm ideolojilerin üstünde kültürü biçimlendirir ve sanatı var der” dedi.

Kenan Işık ve Bejan Matur’dan Şiir Düeti

Kenan Işık söyleşide okuduğu şiirlerle söyleşiye renk katarken Bejan Matur ile okuduğu şiir katılımcılardan büyük alkış aldı.  Işık, programda başak şairlerin şiirlerinden de okudu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER