Kete Nasıl yapılır

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz yöresel mutfağına has bir çeşit hamur işidir.

Kete Nasıl yapılır

Kete Nasıl yapılır

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz yöresel mutfağına has bir çeşit hamur işidir.

Yapılan bölgeye göre farklılıklar göstermektedir. Özellikle Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar.

Kete ilk olarak bu bölgeden çıkmış, daha sonra diğer bölgelere yayılmıştır. Sarıkamış’ta kete içine kavurulmuş un eklenir ve mutlaka ev yapımı tereyağı ile yapılır.

Erzurum’da da çok fazla yapılmaktadır. Yapılışı şu şekildedir; un, yağ, tuz, biraz şeker, yaş maya su ile yoğrulduktan sonra bir saat kadar bekletilir. Dinlenen hamurdan alınan bezeler oklava yardımı ile orta incelikte bir yufka halinde açılır. Üzerine eritilmiş margarinin sürülür ve rulo halinde sarılıp, küçük parçalara halinde kesilir. Daha sonra kesilen bu parçaların iki tanesi birleştirilmek şartıyla; arasına isteğe göre ceviz, un kavurması, peynir (istenirse çikolata) koyulması ve fazla hamurla oynamadan yağlanmış tepsiye konularak yüksek ayarlı fırına verilerek pişirilir.

Kayseri gibi farklı yörelerde içi boş ve daha sert biçimde yapılmaktadır.

Kete

It’s a kind of dough in Eastern Anatolia and Eastern Black Sea cuisine. In particular, holds an important place in the daily food consumption in Kars. Kete first came from this area, then spread to other regions. Kete in Sarıkamış firing into flour and made absolute by adding homemade butter. Erzurum is done too much. Construction is as follows; opening inhibition of flour, oil, salt, a little sugar, yeast and then mixed with water to stand for an hour or so and with a rolling pin to help glands from resting the dough opens in a pastry in the middle delicacy, on the expulsion of the melted margarine and wrapped in rolls, small pieces of cut, According to the request on condition that combined walnut then cut between two of these pieces, flour, roasted meat, cheese (optionally chocolate) place the oiled tray and put into play by giving a more highly tuned oven baked clay. Empty interior in different areas such as Kayseri and maintained more vigorously.

#food #foodlover #pastry #turkishpastry #gourmet #gastro #gastronomy #yemek #hamurişi #kete #kars #erzurum #erzincan #kayseri #sarıkamış #gurme #gastronomi

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2024, 22:07

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER