ÜMRANİYE’DE SÜNNET KIYAFETLERİNİN DAĞITIMI BAŞLADI

Ümraniye Belediyesi, okulların kapanmasının ardından belediye tarafından sünnet edilecek bin 730 çocuğa sünnet elbiselerini dağıtmaya başladı.

ÜMRANİYE’DE SÜNNET KIYAFETLERİNİN DAĞITIMI BAŞLADI
ÜMRANİYE’DE SÜNNET KIYAFETLERİNİN DAĞITIMI BAŞLADI

    Ümraniye Belediyesi, okulların kapanmasının ardından belediye tarafından sünnet edilecek bin 730 çocuğa sünnet elbiselerini dağıtmaya başladı. Bazı kıyafetleri bizzat kendisi takdim eden Başkan Hasan Can, çocuklarla da yakından ilgilendi.

    Sosyal belediyecilik hizmetlerini aralıksız sürdüren Ümraniye Belediyesi, okulların kapanmasının ardından belediye tarafından sünnet edilecek 1.730 çocuğa kıyafetlerini dağıtmaya başladı. Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Belediye Başkan Yardımcısı Serap Eşit Elveren ile çocuklar ve aileleri katıldı. 

    Programda, kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sosyal etkinlikler kapsamında düzenlenen Yaşlı Hizmetleri Birimi, Yetim ve Öksüz Çocuk Birimi, Hanım Şef Projesi, Hanım Eli Çarşısı, Taziye Ziyaretleri, Bir İz ve Bir Ömür Projesi ve Gıda Bankacılığı projeleri hakkında  da bilgi verdi. Belediye olarak sosyal sorumlulukları çerçevesinde, her yıl olduğu gibi, bu yıl da maddi zorluklar yaşayan ailelerin çocuklarını sünnet ettirerek ayakkabısından pelerinine, asasından sünnet şapkasına kadar baştan aşağı giydirdiklerini belirten Başkan Hasan Can, çocukların erkekliğe ilk adımlarını attıkları günde yanlarında olmaktan mutluluk duyduğunu hatırlattı. Sünnetin gerek çocuklar ve gerekse aileleri için hayatlarında özel bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Hasan Can, Belediye olarak Haziran ayının sonunda, düzenleyecekleri bir sünnet şöleni ile çocuklara eğlenceli bir gün yaşatacaklarını söyledi.

    Konuşmaların ardından isimleri okunan ailelere çocukları için sünnet kıyafetleri verildi. Bazı ailelere kıyafetleri kendisi veren Başkan Hasan Can, çocuklarla yakından ilgilendi. Gün itibari ile 850 giysinin dağıtıldığını programın 2. adımı 28 Mayıs Salı günü yapılacak. Kaydı alınan ve giysilerine kavuşan çocukların sünnet kesimi bu hafta sonundan itibari ile başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109